Bjergetapen

Sved på panden

Bjergetapen på Mols Bjerge-stien tilbyder friluftsgæster en heldagstur, som giver masser af sved på panden. Og det er bestemt traveturen værd. Belønningen er masser af imponerende udsigtspunkter som Trehøje og Agri Bavnehøj.

På ruten oplever man noget af Danmarks skønneste natur, og man møder ikke en eneste asfalteret vej. På etapen er der blandt andet registreret mere en 600 forskellige planterarter og et væld af sjældne insekter.

Dødislandskabet

En tur med landskab, natur og kultur. Dødsislandskabet Mols Bjerge lægger navn til Mols Bjerge-stien. De danske mini-bjerge står op i 137 m.o.h. imellem Ebeltoft og Kalø Vig. Disse vige er skabt af gletsjere, som for ca. 18.000 år siden skød op fra syd og med mægtig kraft borede sig ind i landet.

De markante lavninger er dødishuller, der er skabt af store isblokke, der brækkede af gletsjerne og blev trykket ned i jorden, hvor de lå og smeltede over flere tusinde år. De store sten fra fjerne egne er også vidnesbyrd om isens besøg.

Mols Bjerge er præget af mennesker gennem årtusinder. Første synlige spor er stendysserne, der er stenalderens begravelsespladser. Langt senere opstod nøjsomme landsbyer og udflyttergårde i det tørre landskab, men omkring år 1900 opgav mennesket at leve af landbrug i bjergene. Toggerbo blev en forladt landsby – indbyggerne bor her i dag alene på grund af naturen.

 

Aktiviteter undervejs på ruten

Overnatning undervejs på ruten

Et shelter er ofte en træhytte, hvor der er en åbning ud til naturen - og det er netop en del af charmen. Alternativt findes der skønne hoteller, vandrehjem, campingpladser mfl. i nationalparken

Læs mere om overnatning i nationalparken

Se alle shelters og teltpladser på Nationalparkens interaktive app-kort (på mobil skal du downloade app'en for at se kort).

Vælg "Shelters og telte" i menuen til venstre. Ved hvert punkt finder du mere information og bookingsmuligheder.

Gå til Nationalparkens interaktive kort for at se primitive overnatningsmuligheder


Nationalparkens sheltere langs Bjergetapen