Overnatning

En ugle tuder, vinden hvisler i trætoppene og månen lyser på nattehimlen. Et shelter er ofte en træhytte, hvor der er en åbning ud til naturen - og det er netop en del af charmen. Alternativt findes der skønne hoteller, vandrehjem, campingpladser mfl. i nationalparken

I nationalparken finder du hoteller i Ebeltoft, Femmøller og Mols Bjerge, ligesom en række bed & breakfasts, logier, vandrehjem m.v. byder sig til.

Hertil kommer en række smukt beliggende campingpladser, både i og omkring nationalparken, og et væld af sommerhuse - og fem store udlejningsbureauer.

Nationalparkens partnere

Af disse overnatningssteder er rigtig mange af dem aktive i Nationalparkens Servicenetværk. Det er både små og store virksomheder, der ligger i og omkring Nationalparken.

Mange af disse virksomheder har deltaget Nationalparkens Serviceuddannelse og har derfor god viden om Nationalparken.

Læs mere om Nationalparkens partnerprogram her

Overnatning i nationalparken

På vores interaktive webkort, kan du se overnatningsmuligheder i nationalparken. Her kan du vælge "Overnatning" i menuen til venstre og se de forskellige kategorier. 

Hvis du er på din mobil, får du adgang til kortet via appen "Nationalpark Mols Bjerge"

Screenshot fra webkort

Overnatnings langs Mols Bjerge-Stien

Hvis du f.eks. leder efter overnatning langs Mols Bjerge-Stien, så kan du med fordel også vælge "Mols Bjerge-Stien" i menuen. 

 

Screenshot fra webkort: Mols Bjerge-Stien og overnatningsmuligheder.

 

Find overnatningsmuligheder på vores interaktive app-kort (på mobil skal du downloade app'en for at se kortet) ->

Mulige primitive overnatningstyper

Vigtigt, når du overnatter i det fri

  • Sørg for at der er pænt og rent til de næste gæster, så husk at tage dit eget affald med dig, når du drager videre.

  • Husk at shelters er for naturelskere, der holder af fred og ro - undgå larm og mange gæster.

  • Husk lommelygte, eventuelt køletaske til mad og drikke og underholdning til børn som oplæsningsbøger, kort og ludo.

  • Nogle gange er der brænde i skuret på stedet, men hvis du vil være helt sikker, skal du selv tage brænde med. Hvis du ser, at der mangler brænde i nationalparkens shelters eller at der kun er lidt brænde tilbage, så må du meget gerne sende en sms til 72170714.

Nationalpark Mols Bjerge har opført fem sheltere. Det er nær ved Stubbe Sø, i dødishullet Tremosegård, tæt på Ørnbjerg Mølle, tæt på Kalø Gods og et handikapvenlige shelter på Strandkær Strand.

Alle steder har lodsejer Naturstyrelsen taget aktiv del i arbejdet. Alle sheltere er opført med støtte fra Friluftsrådet.

Nationalparkens sheltere

Se alle shelters og teltpladser på Nationalparkens interaktive korte

På Nationalparkens interaktive kort kan du finde alle shelters og teltpladser i Nationalparken. Vælg "Shelters og telte" i menuen til venstre. Ved hvert punkt finder du mere information og bookingsmuligheder. 

Gå til Nationalparkens interaktive kort for at se primitive overnatningsmuligheder