Find vej til Nationalparken

Besøgscentre i Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge har to besøgscentre - Besøgscenter Karlsladen og Besøgscenter Øvre Strandkær.

Besøgscenter Karlsladen

Den gamle Karlslade rummer et besøgscenter der formidler nogle områdets natur- og kulturoplevelser. Der er lagt særlig vægt på temaerne oldtid, middelalder og jagt.

Temaerne er hver især beskrevet med flotte fotos og nedslag i forskellige emner. Mens familiens voksne orienterer sig i tekst og billeder, kan de yngre medlemmer af familien høre en historie ved bålet om da Gustav Vasa sad fanget på Kalø Slot.

Den store bindingsværksbygning var tidligere ladegård under Kalø Slot. 

Besøgscenteret har åbent hver dag fra kl. 9:00 til kl. 21:00 – hele året rundt. Der er toiletfaciliteter ved besøgscenteret.

Adresse: Grenåvej 14, 8410 Rønde

Besøgscenter Karlsladen har en udstilling om Kalø Slot, godslandskabet og naturen.
Besøgscenteret er indrettet i den gamle kornlade ved Kalø hovedgård.

 

Besøgscenter Øvre Strandkær

Den gamle gård Øvre Strandkær rummer et besøgscenter der formidler nogle områdets natur- og kulturoplevelser. Der er lagt særlig vægt på temaerne planter, dyr og geologi.

Temaerne er hver især beskrevet med flotte fotos og nedslag i forskellige emner. Mens familiens voksne orienterer sig i tekst og billeder, kan de yngre medlemmer af familien gå jagt efter dyrespor eller undersøge nogle af de udstillede dyr.

Her finder du et indendørs madpakkerum og toilet. 

I madpakkerummet er der udover borde og bænke en række forslag til forskellige aktivitetsture i nærområdet. Der er korte beskrivelser af aktiviteterne, hvor man kan gå hen, hvad man skal gøre og hvor lang tid man skal beregne på aktiviteten. Til enkelte af turene er det nødvendigt at tage remdier med - dem kan man gratis låne med fra besøgscenteret.

Besøgscenteret har åbent hver dag fra kl. 9:00 til kl. 21:00 – hele året rundt.

Adresse: Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft

 

Øvre Strandkær i Mols Bjerge
Besøgscentret Øvre Strandkær rummer en udstilling om områdets natur- og kulturoplevelser.