Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Til fods i Nationalpark Mols Bjerge

LÆNGSTE | 19,5 KM

Mols Bjerge-Stien er en vandrerute i superligaen for vandrestier. Stien lever op til de internationale krav til en kvalitetsvandrevej. Der er for eksempel skiftende landskaber, 360 graders synspunkter, god vandreture og god markering.

Mols Bjerge-Stien går gennem Nationalparkens mest markante dødislandskab. Den hvide rute er markeret på pæle i landskabet.

Hvis du vil gå halvvejs, er der også en mulighed (ved en genvej). 

Du kan tage den med dig på  appen Nationalpark Mols Bjerge

DE KORTE | 1-5 KM

Over 25 kortere ruter bringer dig rundt i landskabet og sikrer, at du kommer gennem interessante områder - og tilbage til udgangspunktet, hvor der er en p-plads.

De korte ruter er markeret med gule pletter og kaldes gulplet-stier. De kan let bindes sammen til en længere strækning, hvis du ønsker det.

De ligger i Mols Bjerge, i skovene ved Kalø Slotsruin, omkring den fuglerige Stubbe Sø, ved landsbyen Dråby og søkøbstaden Ebeltoft.

Find og læs om de korte vandrestier på vores interaktive kort her

Du kan tage dem med dig på appen Nationalpark Mols Bjerge

DE BYNÆRE | 2,5 - 13 KM

Der er bynære Kløverstier i Ebeltoft og Knebel på Mols.

Kløverstierne består af fire ruter, der alle udgår fra en centralt placeret kløversti-pæl i byen. Herfra udgår fire ruter af forskellig længde.

Hver rute er markeret med hver sin farve på pæle i terrænet.

Med et rutekort, som du kan tage fra en kortholder ved starten af ruten, kan du læse om lokalhistorie og anekdoter fra lokalområdet.

Se Ebeltofts kløverstier her

Se Knebels kløverstier her

Nyhed på vej

Vi arbejder p.t. med en forlængelse af Mols Bjerge-stien fra 20 km til 60 km

Ruten skal på sigt have en international certificering som en kvalitetsvandrevej, hvilket kræver 60 km rute af meget høj kvalitet 

Samtidig arbejder vi med en rutebeskrivelse. Indtil videre kan du bruge vores kort, hvorpå stien er indtegnet, og nationalpark-appen

Sov på ruten

Der er mulighed for både primitiv overnatning og overnatning hos hoteller, campingpladser eller på mindre pensioner.

Læs om primitiv overnatning

Find certificerede partnere (også overnatningssteder)

Find et info-center

Nationalparken har to info-centre, Øvre Strandkær og Karlsladen, med faste udstillinger, madpakkerum og toiletfaciliteter. På Karpenhøj Naturcenter og Molslaboratoriet er der forskellige faciliteter og ofte aktiviteter. 

Læs om stederne her

Her må jeg færdes

Det er vigtigt for de mennesker, der bor i området, og som lever af arealerne, at alle besøgende tager mest muligt hensyn - det giver samtidig en positiv stemning og en god snak i stedet for konflikter.

Læs om færdselsreglerne her

Oplev noget

Du møder rigtig mange seværdigheder, når du færdes i landskabet - markante eksempler på istidslandskabet og den særlige natur og områdets lange kulturhistorie. 

Læs om seværdigheder