Fuglsø Strand

Hov, en paraglider flyder ud over skrænten oven over et par dovne solbadere. Ude i vandet snorkler et par dykkere rundt, en kajak passerer på vandoverfladen, og børn samler sten på strandbredden.

Fuglsø Strand er et mekka for aktive mennesker, der gerne nyder en gåtur eller kaster sig ud i mere fysisk udfordrende aktiviteter. Samtidig er det et oplagt dasested med læ under de statelige skrænter. Her er sandbund, men der bliver hurtigt dybt.

Omgivet af hav, bakkedrag og tør græsvegetation står f.eks. den spiselige strandkål og tidsellignende mandstro, men også knaldrød bakkenellike, den ranke sankthansurt og blåklokke. Skrænterne er levested for sommerfugle, græshopper, markfirben og hugorme.

Der går en gulplet-rute fra kysten over Store Jættehøj til DGI Karpenhøj.

Lær om skurestriber

Tydelige parallelle striber hen over overfladen på en sten kan være såkaldte skurestriber. De kan opstå på mange måder, men det sker ofte i forbindelse med gletcherbevægelser. Sådanne striber vidner om stenens rejse med isen fra fjerne egne til Mols. Isen trak stenen hen over andre sten og klipper, og det efterlader sig spor. Fuglsø Strand er et godt sted at se efter skurestriber på sten.

Ude i vandet ligger Danmarks første undervandsaktivitetsbane, hvor både snorkeldykkere og frisvømmere kan få nye udfordringer som f.eks. et spil kryds-og-bolle under vandet.

Bøjer markerer undervandsstien, og der er en tømmerflåde ude i vandet, som de legesyge vandhunde kan benytte.

Praktisk:

Der er p-plads på Fuglsøvig Strandvej, 8420 Knebel