Mols Bjerge-stien udvides med ny vandreetape: ”Vi går på kanten af havet”

På den nyeste vandreetape i Nationalpark Mols Bjerge møder man både hvide sandstrande, sumpområder og bakkede terræn

Mols Bjerge-stien har fået vokseværk. 22,4 kilometer længere for at være helt præcis.

Gåsehage-etapen smyger sig langs kysten med start og slut i Ebeltoft. I den gamle bydel kan man opleve borstensbelagte gader med charmende bindingsværk og stokroser, før turen går videre mod havnefronten og følger vandlinjen med strandeng, badestrand og skov.

Den nye vandreetape er et oplagt besøgsmål i efterårsferien for både nybegyndere og erfarne vandrere. I Nationalparken er det muligt at gå flere etaper i træk, da man kan vandre fra shelter til shelter eller benytte teltpladserne undervejs.

I Ebeltofts gamle bydel kan man opleve borstensbelagte gader med charmende bindingsværk og stokroser. Foto: Mathias Juul Dahl.

Vi går på kanten af havet

Med den nye vandreetape er Mols Bjerge-stien cirka 82 kilometer lang, og den er inddelt i fire dagsetaper. Hver etape byder på smuk natur, og den nye etape er ingen undtagelse. For Kristian Herget, som er friluftskoordinater hos Nationalpark Mols Bjerge, er den kystnære del af turen med til at gøre Gåsehage-etapen helt speciel.

”Vi går på kanten af havet på den nye etape, og derfor skiller den sig ud fra vores andre vandreetaper,” siger han.

Udsigten fra Skelhøje er et af stederne, som flere vandrere fremhæver som helt speciel. Her kigger man ud over Ebeltoft og vigen. Foto: Mathias Juul Dahl.

 

Nationalpark Mols Bjerge er ikke de eneste, der er begejstret for etapen. Dansk Vandrelaug har netop certificeret den nye etape som en kvalitetssti.

”Det er en blåstempling af kvaliteten på vores etape, og derfor ved folk også, hvad de kan forvente af den. Forhåbentlig får de lyst til at gå turen,” siger friluftskoordinatoren.

Både sump og strand

På den omtrent fem og en halv times lange tur er der rig mulighed for at komme tæt på natur, som skiller sig ud fra de andre vandreetaper i Mols Bjerge.

”Vi oplever nogle naturtyper, som vi ikke ser på de andre etaper: Der er sumpområde, stranden og vadehavsområdet ved Ahl Hage,” siger Kristian Herget.

 

Gåsehage-etapen har fået sit navn efter den yderste spids af Ebeltoft Halvø. Området ved Gåsehage er kendt for strand og gode bademuligheder. Gåsehage er også kendt for sit rige fugleliv. De lavvandede områder ved Øer Maritime Ferieby, Slusen og Færgehavnen er velbesøgt af hav-, vade- og trækfugle.

De første tre etaper, Kalø-etapen, Bjergetapen og Ebeltoft-etapen, udgør de første 60 kilometer på Mols Bjerge-stien. Stien er certificeret af European Ramblers Association i kategorien Leading Quality Trails - Best of Europe. Der er kun tre vandreruter i Danmark, som har fået det prestigefyldte kvalitetsstempel.

Gåsehage-etapen er endnu ikke internationalt certificeret, men den afventer godkendelse.