Fuglsø Strand

Strand ligger er østvendt med høje klinter, så stranden er perfekt til morgenbadning og til at nyde de smukke solopgange med madkurv med kaffe og morgenbrød.

Hov, en paraglider flyder ud over skrænten oven over et par dovne solbadere. Ude i vandet snorkler et par dykkere rundt, en kajak passerer på vandoverfladen, og børn samler sten på strandbredden.

Fuglsø Strand er et mekka for aktive mennesker, der gerne nyder en gåtur eller kaster sig ud i mere fysisk udfordrende aktiviteter.

Samtidig er det et oplagt dasested med læ under de statelige skrænter. Her er en fin sandstrand, stedvist med en bræmme af sten i strandkanten. Vandet er klart og bliver ret hurtigt dybt.

Stranden ligger i læ bag Mols og Ebeltoft-halvøen, så normalt er der ikke store bølger, undtagen ved sydøstlig vind.

Omgivet af hav, bakkedrag og tør græsvegetation står f.eks. den spiselige strandkål og tidsellignende mandstro, men også knaldrød bakkenellike, den ranke sankthansurt og blåklokke. Skrænterne er levested for sommerfugle, græshopper, markfirben og hugorme.

Skurestriber fra istiden

Tydelige parallelle striber hen over overfladen på en sten kan være såkaldte skurestriber. De kan opstå på mange måder, men det sker ofte i forbindelse med gletcherbevægelser. Sådanne striber vidner om stenens rejse med isen fra fjerne egne til Mols. Isen trak stenen hen over andre sten og klipper, og det efterlader sig spor. Fuglsø Strand er et godt sted at se efter skurestriber på sten.

Svømmetræning over og under vandet

Ude i vandet ligger Danmarks første undervandsaktivitetsbane, hvor både snorkeldykkere og frisvømmere kan få nye udfordringer som f.eks. et spil kryds-og-bolle under vandet. De orange bøjer markerer undervandsstien.

Og i 2018 tilføjede nationalparken en 300 meter lang havsvømmebane til Fuglsø Strand.

Banen ligger ca. 100 meter fra kysten på omkring fire meters dybde.
Havsvømmebanen er en firkantet bane med en længde på 100 meter og en bredde på 50 meter.

Banen er markeret med seks orange bøjer og to store gule bøjer.

Der ligger en tømmerflåde midt på banen, hvor svømmerne kan tage sig en pause og nyde solen.

Flåden er beregnet til start og eventuel til tidstagning, men først og fremmest er den en til sikkerhed for svømmerne.

Vandrerute fra kysten over Store Jættehøj til Karpenhøj Naturcenter

Vandrestien er på 2,5 km i kuperet terræn afmærket med gule pletter. Størstedelen kan bruges af lettere bevægelseshæmmede. Stien går mellem kysten og Karpenhøj med udsigt over Ebeltoft Vig, Helgenæs og Kattegat.

Karpenhøj Naturcenter har helårs‐åbent besøgscenter, haver med historie, aktivitetssteder, mytologiske træskulpturer og meget mere. Læs mere på Karpenhøjs hjemmeside

Foreslået startsted:
P-plads ved Karpenhøj Naturcenter med toilet og borde‐bænke‐sæt (Dragsmurvej 12, 8420 Knebel). 

P-plads ved Fuglsø Strand med toilet og borde-bænkesæt (Fuglsøvig Strandvej, 8420 Knebel).

Sådan kommer du ud til Fuglsø Strand

Det er let at finde stranden via en lille blind vej lidt nord for Fuglsøcentret. Der er p-plads oven for klinten med en sti ned på stranden.

P-plads: Fuglsøvig Strandvej, 8420 Knebel

Offentlig badebro og toiletbygning om sommeren.

Geokoordinater:

Longitude: 10.547691

Latitude: 56.184959