Vejret er lunere, og der er forår i luften. I nationalparkens 180 kvadratkilometer store istidslandsskab venter masser af naturoplevelser både for dem, der ønsker at gå længere vandreture og dem, der blot har lyst at strække benene en kort stund.
På nationalparkens hjemmeside findes et interaktivt kort, som ligeledes kan hentes i den gratis app ”Nationalpark Mols Bjerge”, så man altid har kortet lige ved hånden.
Gå på opdagelse i fortiden - Oldtidsstien
"Det er Danmarkshistorie i verdensklasse. Giv dig selv den oplevelse!"
Sådan lyder anbefalingen fra Niels Johannsen, som var med på tur til nationalparkens fortidsminder i Ringelmose Skov.
"Det var en fantastisk tur. Jeg vil anbefale alle at tage på en guidet vandretur på Oldtidsstien – man skal stoppe op og lade sig begejstre over det historiske skatkammer, man får mulighed for at opleve, når man bevæger sig ind i skoven og dermed ind blandt de fascinerende fortidsminder."
Har man lyst til at deltage på en guidet vandretur på ruten, tilbyder nationalparken en guidet vandretur lørdag d. 19. april kl. 10:00-12:00. Billetter skal bookes på www.nationalparkbooking.dk
Man kan også selv gå på opdagelse. Oldtidsstien er 4,5 kilometer lang og går gennem den nordvestlige del af den smukke skov. På ruten kommer man forbi en langhøj, seks stendysser, flere gravhøje, et vadested og en helligkilde. Ruten følger en cirkel i skoven, så man både starter og slutter ved Bregnet Kirke. PÅ nationalparkens hjemmeside kan du finde en folder, der beskriver, hvad du ser undervejs.
Den lange – Mols Bjerge-stien
Den ikoniske Mols Bjerge-sti er certificeret Leading Quality Trail – Best of Europe og går gennem noget af Nationalpark Mols Bjerges smukkeste natur. Det tager de fleste fire dage at tilbagelægge den 80 kilometer lange Mols Bjerge-sti, der er inddelt i fire etaper af cirka 20 kilometer – Kalø-etapen, Bjergetapen, Ebeltoft-etapen og Gåsehage-etapen. Det er muligt at vandre fra shelter til shelter eller benytte teltpladserne undervejs.
Har man ikke tid, eller er bentøjet ikke til at gå 80 kilometer, kan man selvfølgelig også vælge blot at gå en af etaperne. Bjergetapen er den hårdeste med smukke udsigter over de to vige, mens Kalø-etapen ud over slotsruinen også byder på troldetræer i kystskovene og Jagtslottet. Ebeltoft-etapen går gennem skov, forbi den hyggelige Ørnbjerg Mølle og senere Stubbe Sø, inden man ender i Ebeltoft. Gåsehage-etapen byder blandt andet på smuk kystnatur, et sumpområde og en smuttur til den hyggelige ferieby Øer.
De bynære – kløverstier i Ebeltoft
Kombiner et besøg i den hyggelige købstad Ebeltoft med lidt frisk luft og motion. Vælg mellem en af de fire forskellige ruter, der spænder fra 2 kilometer til 13 kilometer. Gå for eksempel den grønne sti, der går gennem den gamle købstad og forbi flere smukke gamle bygninger som det gamle Rådhus, Farvergården og Maltfabrikken. Eller gå den 13 kilometer lange sorte sti, der går hele vejen rundt om Ebeltoft og kommer forbi flotte natur- og skovområder samt de bedste udsigter i byen.
Ruterne er markerede med hver sin farve på pæle i terrænet. Du kan starte alle ruter fra S. A. Jensens Vej 3, 8400 Ebeltoft.
På udgik efter arrangementer i påskeferien?
På nationalparkens bookingportal finder du certificerede partneres aktiviteter. Her er påske vildmarksbrunch, historiske byvandringer i Ebeltoft og guidede vandreture med historie- og naturoplevelser.