Stubbe Sø er Djurslands største sø midt i Nationalpark Mols Bjerge.

Da Stubbe Sø er omgivet af skov og næringsfattigt sand, er vandet klart og rent, og søen er rig på vandplanter og fisk. Odder, hav- og fiskeørn samt isfugl gæster området i selskab med grågås, lappedykker og vandrikse.

Stubbe Sø er et vandfyldt dødishul. Da isen fra det sidste isfremstød stagnerede hen over den sydlige del af Djursland, efterlod den et stort parti is ved søen.

Isen smeltede langsomt væk og efterlod en hulning i landskabet. I Stenalderen var dødishullet den inderste del i en lille fjord, der strakte sig fra kysten syd for Jernhatten ind til den nuværende Stubbe Sø.

Stubbe Sø er også et besøgs værd i vintervejr.

Tag på fugletur

Fugletårnet i det sydøstlige hjørne af søen giver den bedste udsigt over til sø og fugleliv.

Læs mere om at tage på fugletur i nationalparken her

 

Shelter ved Stubbe Sø

Øst for Stubbe Sø ligger to shelters med plads til ca. 5-6 personer hver samt et muldtoilet. Der er en bålplads foran shelterne. Der er ikke særlig mange tørre kviste og grene i området. Nogle gange er der brænde på stedet, men hvis du vil være helt sikker skal du selv tage brænde med. Tag dit affald med dig, når du forlader pladsen.

Adresse: Ved Stubbe Søvej 18, 8400 Ebeltoft, P-plads, Man går ind ad stien, fra P-pladsen.
GPS-koordinater: 56.25643900, 10.72707700

Booking:
Shelter nr 1 kan bookes her
Shelter 2 kan ikke bookes - den benyttes efter "først til mølle" princippet.

Læs mere om overnatning i nationalparken her

Sådan kommer du til Stubbe Sø

Vejen til fugletårnet går ad Stubbe Søvej med indkørslen umiddelbart øst for Stubbe Bro (Havmølle Å) markeret med et skilt med påskriften "Stubbe Sø". Fra P-pladsen foregår turen til fods. Efter ca. 100 meter viser en pil til venstre til fugletårnet.

Du kan også gå fra Gravlev ad Gravlevstien. Det tager ca. en halv time. Fra stien er der ligeledes adgang til fuglereservatet.

Vær opmærksom på, at meget af jorden omkring søen ejet af private lodsejere. Staten ejer dog et hjørne ved søens sydøstlige kant, og herfra kan man få adgang til søen ad en trampesti.