Ofte stillede spørgsmål

Siden er under udarbejdelse... hav tålmodighed med os

Find svar på spørgsmål om...

Primitiv overnatning

Vandeture

Overnatningssteder

Hunde

 

Primitiv overnatning:

Hvor må man sætte sit telt op?

- Det må du kun i skovområder med fri teltning. Du finder dem  på appen Nationalpark Mols Bjerge eller på udinaturen.dk. Vi følger 1-2-3-reglen: Maksimalt 1 nat, 2 telte og 3-personers telt.

Er det muligt at booke en shelter?

- Ja, der er muligt at booke nogle af de sheltere, der er i nationalparken. Brug udinaturen.dk til at booke dem. Der er mange private sheltere, der ikke er med på udinaturen.dk. Dem kan du finde på appen Nationalpark Mols Bjerge.

Hvor kan man overnatte på vandreture?

- Du har mulighed for at overnatte langs vandreruter i sheltere, på lejrpladser og i skovområder med fri teltning. Find primitive overnatningssteder på appen Nationalpark Mols Bjerge. Du kan også vælge at benytte vandrehjem, Ebeltoft, campingpladser, mindre private overnatningssteder og hoteller. Find nationalparkens certificerede private overnatningssteder her

Må vi tænde bål?

- Du må kun tænde bål på officielle bålpladser og på stranden i sandet, men undgå områder med fugle, der yngler eller fouragerer, og sørg for at slukke bålet ordentligt, så ingen træder i det. Alle andre steder må du bruge et stormkøkken (Trangia eller lignende).

Vandeture:

Hvor skal jeg vælge at gå?

- Der er rigtig mange ruter i nationalparken. Mols Bjerge-stien har vandreruternes michelinstjerne med en certificering som Leading Quality Trail af European Ramblers Association. Mols Bjerge-stien består af fire dagsetaper på hver ca. 20 km. Der er dog også et utal kortee ruter, herunder en del stier certificeret af Dansk Vandrelaug. Find stierne her

Transport tilbage til startstedet – oplysninger om busruter

Mols Bjerge-stien er bundet sammen af busrute 123, så du altid kan komme tilbage til dit startsted på de etaper, der ikke går i en løkke tilbage til udgangspunktet (Bjergetapen og Gåsehage-etapen)

 

Overnatningssteder:

 

 Læs mere om overnatning i nationalparkområdet her

 

Hvor må man sætte telt op?

Du må slå dit telt op på campingpladser, på teltpladser og i friteltningsområder.

Det er ikke tilladt at slå telt op på shelterpladserne

Er det muligt at booke en shelter?

– og ”hvad hvis den er optaget?”

Hvor kan man overnatte?

Der er mange overnatningsstedet i og omkring Nationalpark Mols Bjerge.

Vi samarbejder med en række overnatningssteder.

Du finder hotel, B&B og hostels her

Du finder camping og sommerhusbureauer her