Overnat i naturen

En ugle tuder, vinden hvisler i trætoppene og månen lyser på nattehimlen. Et shelter er ofte en træhytte, hvor der er en åbning ud til naturen - og det er netop en del af charmen. 

Der er god mulighed for primitiv overnatning i Nationalparken, der i samarbejde med Friluftsrådet og Naturstyrelsen Kronjylland har opsat shelters fem nye steder i 2016.

Der er også små og store lejrpladser i Nationalparken.

Nogle af lejrpladserne og nogle shelters (de private) har du mulighed for at booke hos ejerne. Nationalparken har ikke bookbare shelters og lejrpladser. Se alle shelters her

Praktisk

  • Sørg for at der er pænt og rent til de næste gæster, så husk at tage dit eget affald med dig, når du drager videre
  • Husk at shelters er for naturelskere, der holder af fred og ro - undgå larm og mange gæster
  • Husk lommelygte, eventuelt køletaske til mad og drikke og underholdning til børn som oplæsningsbøger, kort og ludo

Mulige primitive overnatningstyper

Små lejrpladser er til enkeltpersoner, familier og smågrupper. Det er typisk en lille plads, der kun er markeret med en pæl. Der kan dog være bålplads - og nogle steder er der opsat et shelter. Du akn ikke booke pladserne. Du må højst overnatte to nætter på samme plads, medmindre andet er aftalt med ejeren. 

Shelters står oftest på særligt naturskønne steder. Det kan være alt fra et lille hus med plads til en familie til en stor overdækning til 30 personer. Visse shelters kan bookes på forhånd. 

Store lejrpladser er først og fremmest til organisationer og større grupper, f.eks. spejdere, skoler og børneinstitutioner. Vil du overnatte her, skal du booke på forhånd. Lejrpladserne kan frit benyttes i dagtimerne, men hvis der kommer gæster, som har booket lejrpladsen har de selvfølgelig fortrinsret.