På cykeltur i Nationalpark Mols Bjerge

Det kan være en bjergtagende oplevelse at cykle i nationalparken, der er velegnet til netop den form for ferie. Her cykler du i et betagende istidslandskab, der pludselig kan åbne sig med kig til bakkede overdrev med græssende kvæg eller vandudsigt. Cykelstinettet er særdeles veludbygget, men her er også mange grusveje gennem naturområder og mindre befærdede veje langs kyster og gennem små landsbyer.

Især i hjertet af nationalparken i selve Mols Bjerge er terrænet bakket, og her er nogle af de højeste punkter i området som Agri Bavnehøj og Trehøje

Nationalparken byder desuden på hvide strande, hvor du kan tage cykelhjelmen af og kaste dig ud i vandet. Her er mange steder, hvor du kan stoppe op og spise medbragt mad ved borde- og bænkesæt eller i madpakkerum. Særligt er søkøbstaden Ebeltoft med sin velbevarede bymidte et pitstop værd.

 

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

Praktisk

Cykelruten Mols Bjerge

Denne cykelrute går gennem et afvekslende landskab og det høje istidslandskab Mols Bjerge.

Her er flere seværdigheder på turen som for eksempel det højeste punkt i Nationalparken, Agri Bavnehøj, og ikoniske Trehøje med panoramaudsigt - faktisk helt til Aarhus.

Nyd også, at du cykler langs kystlinjen med betagende udsigter til Ebeltoft Vig.

Du kan købe cykelkortet med denne og flere andre ruter i nationalparkområdet og på hele Djursland hos Turistinformation på Fregatten Jylland i Ebeltoft

Hent guide her

Vi har lavet en guide til dig, når du cykler i naturen. Læs mere om færdsel i nationalparken her