Lej terrænkørestole

Nationalpark Mols Bjerge har indkøbt to terrænkørestole, som skal gøre det nemmere for personer med bevægelseshandicap at komme rundt i nationalparken.

Der er cirka 1,5 kilometer fra parkeringspladsen til Kalø Slotsruin, der er en af de mest populære seværdigheder i Nationalpark Mols Bjerge. Det er en smuk tur ad Danmarks længste middelaldervej, men også stort set ufremkommelig, hvis man sidder i kørestol.

Det vil Nationalpark Mols Bjerge nu ændre på med købet af to terrængående kørestole, som kan lejes, når man besøger Nationalparken og gør det muligt at komme frem selv i vanskeligt terræn.

”Gennem mange år har der været for dårlig adgang for personer med bevægelseshandicap, så vi glæder os over, at vi nu endelig kan gøre det muligt for kørestolsbrugere at besøge eksempelvis Kalø Slotsruin”, siger frilufts- og projektmedarbejder Kristian Herget.

Oplades med solceller

Terrænkørestolene kører på el og kan tilmed oplades med solceller, mens man kører, hvilket gør, at kørestolene hverken larmer eller sviner med udstødningsgas.

Kørestolene kan lejes til et besøg i Mols Bjerge, Kalø Slotsruin eller et andet godt sted i Nationalparken, man ønsker at udforske. Nationalparken leverer så kørestolen til det sted, man ønsker at gå fra, og henter stolen igen, når man er færdig. 

Fakta

Nationalpark Mols Bjerge har købt to af de terrængående kørestole.

Det koster 250 kr. at booke en kørestol i et par timer.

Kørestolene bookes direkte hos Nationalpark Mols Bjerge på mail Obfuscated Email eller telefon 72 17 07 14.

Brugeranmeldelse

Susan Thomas har prøvet terrænkørestolen, og her er hendes oplevelse med stolen:

"I forbindelse med at min kæreste og jeg lejede et sommerhus i de smukke Mols Bjerge, blev vi bekendt med muligheden for at leje en terrængående el-kørestol gennem Nationalparken Mols Bjerge. Jeg havde kontaktet Nationalparken hjemmefra med henblik på at få flere informationer om den terrængående el-stol, da jeg havde brug for at finde ud af, hvordan jeg kunne komme op i stolen, da jeg sidder i manuel kørestol med lammelser i begge ben. De var meget imødekommende og var søde også at sende mig et foto af stolen, som er joystik-styret.

Det blev en fantastisk tur, hvor jeg fik mulighed for at komme helt tæt på naturen. Stolen gjorde det muligt for mig, selv at køre på både grusstier, i vandpytter, op på stejle bakketoper og at køre inde i skoven og høre de knasende lyde, når grenene knækkede. Stolen føltes meget sikker at sidde i og med en medbragt sidde- og rygpude, kom jeg til at sidde ret godt på vores 3 timer lange tur."