Nyd sommeren på sælsafari med Nationalparken

01-06-2023

Den spættede sæl holder til på revet mellem Kalø Slotsruin og Løgten Bugten, så her er chancerne for at se sæler rigtig gode

En sejltur med veteranskibet Skødshoved er en dejlig sommerferieaktivitet i Nationalpark Mols Bjerge for både store og små, der har lyst til at komme ud på vandet. Foto: VisitAarhus

Ofte ligger sælerne og soler sig på stenene. Med en kikkert i hånden kan man rigtig studere sælerne, og på gode dage kan man opleve en sæl dukke op tæt på - og det er et skønt syn.

Med Nationalpark Mols Bjerge kan man opleve sælerne hen over sommeren ombord på veteranskibet Skødshoved. Skibet stævner ud fra Nappedam Bådehavn, der ligger tæt ved Kalø Slotsruin, og ombord vil skibets guide fortælle om, hvad man kan se og opleve i nationalparken.

På revet mellem Kalø Slotsruin og Vrinners Hoved kan man på sejlturen også se den største kendte sten i Nationalpark Mols Bjerge. Stenen hedder Store Rønsten og vejer omkring 54 ton, hvilket svarer til noget, der ligner 20 familiebiler eller rundt regnet ni elefanter. Disse revsten benyttes ofte som rastepladser for havfugle, især måger og skarv, og ofte også for sæler.

Rønstenen på ca. 54 tons svarer til vægten af 27 stk. Volvo V40. Stenen står på et rev i vandet ud for Kalø Slotsruin, men den er kommet hertil med isen fra Sverige. Foto: Nationalpark Mols Bjerge.

Kalø Slotsruin fra søsiden

Det er dog ikke kun sæler og Rønstenen, der kan opleves på sejlturen. Sejlturen er også en unik mulighed for at opleve Kalø Slotsruin fra en anden vinkel, end man plejer.

Ruinen er ét af de mest besøgte steder i Nationalparken, men det er fra søsiden, at man sådan rigtig fornemmer, hvorfor borgen dengang var noget nær uindtagelig fra havet.

Kalø Slotsruin er én af de mest besøgte steder i Nationalpark Mols Bjerge, og på sejlturen fra Nappedam får passagerne en unik mulighed for at opleve slotsruinen fra søsiden. Foto: Mathias Juul Dahl.

Slotsruinen og sælerne opleves fra veteranskibet Skødshoved, der er Danmarks sidste paketskib. Paketskibet har sejlet i Århus Bugten i mere end hundrede år og blev brugt til at fragte gods mellem Aarhus og Ebeltoft. 

I dag fragter skibet mest feriegæster og lokale beboere, som kan komme på forskellige sejlture i Kalø og Ebeltoft Vig. Det er en god ide at huske varmt tøj, da de fleste bliver overraskede over, hvor koldt der kan være på vandet selv på en varm sommerdag. Har man en kikkert, så tag endelig sådan en med. 

Praktisk

Mødested er Nappedam Lystbådehavn, Molsvej 33, 8410 Rønde

Varighed er cirka 1 time.

Der sejles to gange dagligt tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i uge 27, 29, 31 og 33.

Kl. 14.00 – 15.00 og kl. 15.30 – 16.30

Pris: Voksne 150 kr. Børn u. 6 år 50 kr.

Book billetter her