Kom med dine idéer til fremtidens nationalpark

24-01-2023

Nationalpark Mols Bjerge inviterer alle interesserede til at møde op til debatmøde 8. februar 2023 på Fregatten Jylland

Har du en konkret idé til, hvordan nationalparken fortsat kan udvikle sig til gavn for naturen og glæde for mennesker? Så send den til os eller deltag på vores debatmøde den 8. februar.

På mødet bliver der budt velkommen af den nye bestyrelsesformand Helle Hegelund, der også vil fortælle om det planlagte Besøgscenter Nationalpark Mols Bjerge.

Herefter vil sekretariatet med nationalparkchef Birgitte Lamp i spidsen fortælle, hvordan nationalparken arbejder med geologi og natur, kultur, friluftsliv, formidling samt erhverv og turisme. Undervejs er der debat og drøftelse af deltagernes ideer og forslag.

”Vi glæder os til debatmødet og er klar til at notere gode idéer og forslag ned,” siger Birgitte Lamp.

Nationalparken vil gerne høre fra blandt andet foreninger, institutioner, virksomheder og ikke mindst beboere i nationalparken.

”Det er vigtigt, at beboerne i og omkring nationalparken føler, at de er med til at forme fremtidens nationalpark. Derfor håber vi, at mange vil afsætte tid til at komme og møde os,” siger nationalparkchefen.

Ny nationalparkplan på vej

Nationalpark Mols Bjerge står foran at skulle lave sin tredje nationalparkplan, der skal gælde for perioden 2024-2030. Alle fem nationalparker i Danmark har en nationalparkplan. Planerne beskriver, hvordan parkerne skal udvikle sig over de næste seks år, og hvilke konkrete mål de skal arbejde med.

I den forbindelse afholdes debatmødet, hvor alle kan deltage og være med til at forme den næste plan for Nationalpark Mols Bjerge. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

Mødet bliver desuden livestreamet på Nationalpark Mols Bjerges hjemmeside og Facebookside, så man kan også se med hjemmefra og efterfølgende indsende idéer og forslag.

Forslag kan sendes til mols@danmarksnati­onalparker.dk eller til Nationalpark Mols Bjerge, Strandhuset, Molsvej 29, 8410 Rønde.

Debatoplæg og redegørelse af nationalparkens indsats for 2017-2022 kan læses og downloades på nationalparkmolsbjerge.dk. Man kan også få udleveret prints af dokumenterne ved henvendelse til Nationalparkens sekretariatet.

Debatoplæg og redegørelse fra Nationalpark Mols Bjerge

Redegørelse samt evaluering af Nationalparkens indsats 2017-2022

Debatoplæg

Kan også afhentes på Nationalpark Mols Bjerges sekretariat.

Praktisk

I perioden fra den 5. januar til og med den 30. marts 2023 kan der fremsendes idéer og forslag til den nye nationalparkplan

Debatmøde afholdes onsdag 8. februar 2023 kl. 16.30-19.30

Sted: Fregatten Jylland, S.A. Jensens Vej 2, 8400 Ebeltoft

Deltagelse er gratis – ingen tilmelding

Mødet bliver også livestreamet på Nationalpark Mols Bjerges hjemmeside og Facebookside

”Vi glæder os til debatmødet og er klar til at notere gode idéer og forslag ned,” siger nationalparkchef Birgitte Lamp.