Under havoverfladen venter en magisk verden

04-07-2022

Kom helt tæt på kysternes plante- og dyreliv på snorkeldyk med Nationalpark Mols Bjerge.

Nationalpark Mols Bjerge er mere og en andet end bakkerne. Omkring 28 km2 af Nationalparken er kystnære, stedvist lavvandede havområder, og Nationalparken har en kystlinje på cirka 60 km.

I sommerferien kan du på snorkeldyk komme ud og opleve Nationalparken til vands. Sammen med en guide svømmer I ud og bliver klogere på blandt andet fisk, snegle og tangplanter.

Du kan på snorkelturene eksempelvis opleve den biodiversitetsrige Jernhatten eller måske prøve kræfter med havsømmebanen på Fuglsø Strand. Uanset om du har prøvet at snorkle før eller ej, kan du være med på snorkeldykkene.

Udfordret havmiljø

Snorkeldykkene er først og fremmest en god oplevelse for både børn og voksne i sommerferien. Men for Nationalpark Mols Bjerge handler dykkene også om at formidle vigtigheden af at passe på vores havmiljø.

For når I eksempelvis svømmer ud fra Boeslum Strand og oplever det kystnære stenrev her, så bliver det tydeligt, hvor vigtige stenrev er for dyre og plantelivet. Desværre har årtiers stenfiskeri fjernet mange af de naturlige stenrev.

Samme oplevelse får man, når man svømmer ud langs vindmøllemolen ved Ebeltoft Færgehavn, hvor molen fungerer som et kunstigt rev. På snorkelturene til østsiden af landtangen Dragsmur kan man opleve betydningen af ålegræsenge. Ålegræs, der ikke er tang, men faktisk en blomsterplante, skaber nemlig grobund for et rigt dyreliv af snegle, krebsdyr og muslinger.

Natdyk

Man kan også komme ud at snorkle med Nationalparken om aftenen på et natdyk. At svømme ud i aftenskumringen er en helt anden oplevelse, for her er livet under overfladen et helt andet, end det du normalt oplever.

Meget af livet på det lave vand er nemlig nataktivt, så når du deltager i aftendykket, svømmer du ud, når fiskene og andre dyr er ”stået op”. Du udstyres med en undervandslygte, og kan ligeledes låne dragt, snorkel, maske og svømmefødder på stedet.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage i snorkeldykkene, bare man kan svømme. Børn, der deltager på snorkelturene, skal være i følgeskab med en voksen. Find alle snorkeldykkene og book billetter på nationalparkbooking.dk.

Fakta

Nationalpark Mols Bjerge tilbyder guidede snorkeldyk til Fuglsø Strand, Vindmøllemolen, Boeslum Strand, Dragsmur Øst og Jernhatten.

Varigheden på snorkeldykkene er cirka to timer.

En billet koster 150 kr.

Der er snorkeldyk fra juni til og med august. Find alle datoer og book billetter her

Der tages forbehold for vejret, som kan gøre det nødvendigt at vælge et andet dykkermål, men så vil man få besked.