Tag på sightseeing i Mols Bjerge

27-06-2022

Nationalparkbussen tager dets passagerer med rundt og oplever det bedste af Nationalpark Mols Bjerges 180 kvadratkilometer store istidslandsskab.

Denne sommer vil man igen kunne se den karakteristiske turkise bus køre gennem Mols Bjerges bølgende bakker.

Den dygtige biolog og naturformidler John Simoni har igennem flere somre kørt Nationalparkbussen og har efterhånden haft rigtig mange besøgende med på sightseeing. Det er ikke uden grund, for han formidler Nationalparkens historie på en levende måde, og så fortæller han også gerne en røverhistorie eller to.

Nationalparkbussen kommer forbi de vigtigste seværdigheder, men også måske mindre kendte steder, og bussen gør stop undervejs, så man kan komme ud og se stederne og samtidig strække benene lidt.

Forstå landsskabet

Nationalpark Mols Bjerges smukke landsskab tiltrækker mange vandrere, cyklister eller folk i bil, men det er ikke altid, man får den fulde historie med.

For der var voldsomme kræfter på spil, da landsskabet i Nationalparken blev skabt. Kæmpemæssige gletsjere og brusende smeltevand skabte bakkerne og vigene. Senere indvandrede menneskene og satte også deres præg på naturen i Mols Bjerge.

Alt dette og mere får man forklaret på en underholdende måde af John Simoni, og efter at have kørt med Nationalparkbussen vil man forstå, hvorfor landsskabet ser ud som det gør, og eksempelvis vide, hvad et dødishul er.

Nationalparkbussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i skolernes sommerferie fra Fregatten, S. A. Jensens Vej 4, 8400 Ebeltoft. Første tur er 5. juli og sidste er 11. august. Billetter bookes på Nationalparkens bookingportal nationalparkbooking.dk

 

Fakta

Afgang fra parkeringspladsen ved Fregatten Jylland, S. A. Jensens Vej 4, 8400 Ebeltoft

Hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 13-16.30 fra 5. juli til 11. august.

Voksne 150 kr. Børn u. 6 år 50 kr.

Billetter bookes her