Sekretariatet flytter ned i Strandhuset

04-04-2022

Nationalparken sekretariat flytter ud af Jagtslottet og er fremover at finde i Strandhuset ved Kalø Slotsruin.

De fleste vil nok nikke genkendende til, at en flytning kan være en stor opgave. Den opgave bliver ikke mindre, hvis man flytter fra et slot. Men det er ikke desto mindre, hvad Nationalpark Mols Bjerge netop har gjort.

Fra 1. april er sekretariatet nemlig flyttet ud af Hack Kampmanns jagtslot på Kalø og ned i Strandhuset, der ligger ved parkeringspladsen ved Kalø Slotsruin. 

”Vi har været glade for at holde til i Jagtslottets smukke rammer, men nu glæder vi os til at være flyttet ned i Strandhuset og være lige dér, hvor rigtig mange af nationalparkens besøgende kommer,” siger Nationalparkchef Birgitte Lamp.

Kommende besøgscenter

Selvom Strandhuset ser noget mere beskedent ud end Jagtslottet, er der ikke tale om et hvilket som helst hus. Strandhuset, der er bevaringsværdigt, er faktisk tegnet af samme arkitekt som Jagtslottet nemlig Hack Kampmann, som også er arkitekten bag Aarhus Teater, Toldboden og Marselisborg Slot.

Det er dog Strandhusets beliggenhed, der gør Strandhuset oplagt til fremover at huse sekretariatets otte medarbejdere. Det er nemlig lige ved Strandhuset, at nationalparkens kommende besøgscenter kommer til at ligge.

Nationalpark Mols Bjerge har det seneste år brugt Strandhuset til at huse flere udstillinger. Senest i vinterferien kunne besøgende opleve en gratis udstilling, der fortalte om, hvordan istiden har skabt landsskabet i nationalparken.

Jagtslottets fremtid uvis

Det er Naturstyrelsen, der administrerer Jagtslottet, og hvad Jagtslottet fremover skal bruges til, vides endnu ikke.

Mens sekretariatet har holdt til på Jagtslottet har døren været åben i arbejdstiden, så besøgende kunne kigge indenfor og se Jagtslottet indefra.

Selvom det ikke længere er muligt, har arkitekturinteresserede og andre nysgerrige sjæle fortsat mulighed for at opleve Jagtslottet. Nationalparken har nemlig fået lov til at fortsætte sine rundvisninger til stedet hen over sommeren. Rundvisningerne bookes her.