Oplev livet ombord på Danmarks sidste paketskib

20-06-2022

Mærk vinden i håret, lyt til de brusende bølger og det knirkende træskib og duft havet og tjæren på en sejltur med Nationalpark Mols Bjerge.

Engang var havene fyldt med paketter som Skødhoved. Foto: VisitAarhus

Paketskibet Skødshoved fragtede engang gods, post og mennesker mellem Aarhus og Ebeltoft. I dag er paketskibe blevet et sjældent syn, men i din sommerferie har du mulighed for at hoppe ombord på Danmarks sidste paketskib.

Det sker, når paketskibet Skødshoved stævner ud fra Nappedam Lystbådehavn eller Ebeltoft, og ombord på skibet vil være en af Nationalpark Mols Bjerges guider til at fortælle om det, I oplever undervejs.

På sejlturen får man mulighed for at opleve et stykke Danmarkshistorie og den særlige stemning til havs med hygge, havvand, tjære og gammelt træværk.

Sælsafari

På sejlturen fra Nappedam Lystbådehavn er der gode chancer for at se sæler, og med en kikkert i hånden kan man rigtig studere dem. På gode dage kan man endda være heldig, at sælerne svømmer helt tæt på.

På sælsafarien fra Nappedam Lystbådehavn kan man også opleve Kalø Slotsruin fra søsiden og Rønstenen, der er den største kendte sten i Nationalpark Mols Bjerge med en vægt på omkring 54 ton.

Sejlturen på Ebeltoft Vig har også masser af charme. Dele af vigen er udlagt som vildreservat for at passe på havfuglene, og på sejlturen er der gode muligheder for at opleve vadefugle, og der er nogle gange også marsvin at se. Derudover kan man få fornemmelsen af, hvordan det har været at ankomme til den gamle søkøbstad Ebeltoft.

Langfart langs kysten 

Er man rigtig vild med livet til søs, så kan man også komme med på langfart. Det sker fire gange i løbet af sommerferien, når Skødshoved skal flytte og sejler fra Nappedam til Ebeltoft eller omvendt.

På den seks timer lange sejltur oplever man Nationalparkens kyster og sejler forbi Helgenæs, Mols, Sletterhage Fyr, Skødshoved og Kalø Slotsruin. Da det er en langtur, ender skibet et andet sted, end det stævnede ud. Man kan vælge at tage bus 123 tilbage, og det tager cirka en halv time.

På alle sejlturene gælder det, at der selv på en varm sommerdag kan være overraskende koldt på vandet. Så det er vigtigt at huske varmt tøj og eventuelt kikkert og kamera. Billetter til sejlturene bookes på nationalparkbooking.dk

Fakta

I lige uger sejler Skødshoved på Ebeltoft Vig hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14 og 15.30 fra den 28. juni til og med 11, august.

I ulige uger stævner Skødshoved ud på sælsafari fra Nappedam Lystbådehavn hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14 og 15.30. Første sejltur er 5. juli og sidste er 18. august.

Man kan komme på langfart mellem Nappedam Lystbådehavn og Ebeltoft den 10. juli, 24. juli, 31. juli og 7. august.

Pris: Voksne 250 kr. Børn under seks år 50 kr. Læs mere og book billetter på www.nationalparkbooking.dk