Mød Regitze og de andre nationalparkguider

21-06-2022

Nationalpark Mols Bjerges sommerguider står i skolernes sommerferie klar til at guide besøgende til de bedste oplevelser i nationalparken.

Til hverdag studerer Regitze Meyer biologi. Men i sommerferien kan man blandt andre møde hende ved parkeringspladsen til Kalø Slotsruin. Her skal hun arbejde som nationalparkguide og være med til at inspirere besøgende til oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge.

Det er ikke nogen ny opgave for Regitze Meyer. Hun var nemlig også nationalparkguide sidste år.

”Det er fedt at være guide og være med til at give folk en fed oplevelse i nationalparken – måske endda en oplevelse, de ikke havde regnet med,” siger Regitze Meyer.

Hos guiderne kan man blandt andet få gratis nationalparkkort eller opgavehæfter til børn, og så kan man ikke mindst få inspiration til naturoplevelser i Nationalparkens 180 kvadratkilometer store istidslandskab.

Inspiration til nye oplevelser

Flere af nationalparkguiderne har ligesom Regitze Meyer også været nationalparkguider sidste år. De har derfor prøvet at skulle guide de besøgende før og kender Nationalparken rigtig godt.

Det betyder, at de også kan guide til andre naturoplevelser end de meget besøgte udflugtssteder som Trehøje, Kalø Slotsruin eller Agri Bavnehøj. Der er nemlig mange andre steder i nationalparken, som er mindst lige så fantastiske, men som de færreste gæster af sig selv finder vej til.

Det skal ikke kun give de besøgende nye og anderledes naturoplevelser, men også hjælpe med at sprede de mange gæster rundt om i Nationalparken. For selvom det er positivt, at rigtig mange især under corona har fået øjnene op for naturen, så slider det også på naturen, når alle vil besøge de samme steder. Med nationalparkguiderne kan endnu flere altså blive guidet til at gå på opdagelse i nye og spændende steder i Nationalparken.

Foto: Mathias Juul Dahl

Deltag i en lille guidet tur eller aktivitet

Udover ved Kalø Slotsruin så kan man også møde nationalparkguiderne ved Besøgscenter Øvre Strandkær i Mols Bjerge og på Vibæk Strand lidt uden for Ebeltoft.

Hver dag klokken 14 kan man her også deltage i en kort guidet vandretur eller aktivitet. Fra besøgscentret kan der være tale om en lille tur ud i Mols Bjerge for at kigge på plante- og dyrelivet.

På Vibæk Strand holder nationalparkguiden til på Marinelab. Det er en lille vogn på stranden, hvor man kan låne vaders, net og spande til at fange dyr med. Aktiviteten kl. 14 kan eksempelvis være at koge rejer eller spille strandbingo.

Nationalparkguiderne kan man møde hver dag fra den 25. juni til den 7. august kl. 10-17 på en af de tre udendørsstationer.

Fakta

Du kan møde guiderne fra 25. juni til 7. august kl. 10-17. Hver dag kl. 14 kan du desuden deltage i en lille gratis guidet tur eller aktivitet.

Mød dem her:

Kalø Slotsruin, P-pladsen, Molsvej 31, 8410 Rønde

Besøgscenter Øvre Strandkær, Mols Bjerge, Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft

Marinelab på Vibæk Strand, Vibæk Strandvej i Ebeltoft