Kom ud og gå i påskeferien

03-04-2022

Påskeferien er et perfekt tidspunkt til at snøre vandrestøvlerne og komme ud og nyde naturen. Nationalpark Mols Bjerge guider her til tre gode vandreoplevelser.

Vejret er lunere, og der er forår i luften. I Nationalpark Mols Bjerges 180 kvadratkilometer store istidslandsskab venter masser af naturoplevelser både for dem, der ønsker at gå længere vandreture og dem, der blot har lyst at strække benene en kort stund.

Nationalpark Mols Bjerge anbefaler her tre gode stier til en vandretur på egen hånd i påskeferien. Her på hjemmesiden finder du et interaktivt kort, som ligeledes kan hentes i den gratis app ”Nationalpark Mols Bjerge”, så man altid har kortet lige ved hånden.

Den nye - Oldtidsstien

Nogle af Danmarks flotteste stenmonumenter, især stendysser, finder vi på Syddjurs. Ringelmose Skov i Nationalpark Mols Bjerge rummer en enestående koncentration af disse fortidsminder, og på den helt nyåbnede Oldtidssti passerer man nogle af de mest bemærkelsesværdige.

Oldtidsstien er 4,5 kilometer lang og går gennem den nordvestlige del af den smukke skov. På ruten kommer man forbi en langhøj, seks stendysser, flere gravhøje, et vadested og en helligkilde. Ruten går rundt i en cirkel i skoven, så man både starter og slutter ved Bregnet Kirke.

Har man lyst til at deltage på en guidet vandretur på ruten kan man skærtorsdag fra kl. 10.00 til 12.00 deltage i en guidet vandring arrangeret af Nationalpark Mols Bjerge. Turen guides af Jens Erik Jacobsen fra nationalparkens dyssegruppe. Billetter skal bookes på www.nationalparkbooking.dk

Den lange – Mols Bjerge-stien

Den ikoniske Mols Bjerge-sti er certificeret Leading Quality Trail – Best of Europe og går gennem noget af Nationalpark Mols Bjerges smukkeste natur. På de tre etaper kommer man forbi seværdigheder som Kalø Slotsruin, Trehøje og Stubbe sø.

Det tager de fleste tre dage at tilbagelægge den 60 kilometer lange Mols Bjerge-sti, der er inddelt i tre etaper af cirka 20 kilometer – Kaløetapen, Bjergetapen og Ebeltoftetapen. Det er muligt at vandre fra shelter til shelter eller benytte teltpladserne undervejs.

Har man ikke tid, eller er bentøjet ikke til at gå 60 kilometer, kan man selvfølgelig også vælge blot at gå en af etaperne. Bjergetapen er den hårdeste med smukke udsigter over de to vige, mens Kaløetapen ud over slotsruinen også byder på troldetræer i kystskovene og Jagtslottet. Ebeltoftetapen går gennem skov, forbi den hyggelige Ørnbjerg Mølle og senere Stubbe Sø, inden man ender i Ebeltoft.

De bynære – kløverstier i Ebeltoft

Kombiner et besøg i den hyggelige købstad Ebeltofts med lidt frisk luft og motion. Vælg mellem en af de fire forskellige ruter, der spænder fra 2 kilometer til 13 kilometer, eller prøv kræfter med flere af dem, hvis du har tid.

Gå for eksempel den grønne sti, der går gennem den gamle købstad og forbi flere smukke gamle bygninger som det gamle Rådhus, Farvergården og Maltfabrikken. Eller gå den 13 kilometer lange sorte sti, der går hele vejen rundt om Ebeltoft og kommer forbi flotte natur- og skovområder samt de bedste udsigter i byen.

Ruterne er markerede med hver sin farve på pæle i terrænet. Du kan starte alle ruter fra S. A. Jensens Vej 3, 8400 Ebeltoft.