Kom til filmopvisning, oplæsning og samtale i Strandhuset

16-02-2022

Oplev istiden gennem kunst og poesi, når Nationalpark Mols Bjerge og Ebeltoft Kunsthal samarbejder om en eftermiddag med filmvisninger, oplæsning og samtale i kunstens tegn.

Det karakteristiske istidslandsskab Mols Bjerge og de bølgende bakker tiltrækker mange vandrere. Men i stedet for at opleve istidens fortællinger iført vandrestøvler har man nu muligheden for at se på istiden fra en ny og anderledes vinkel.

I samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge præsenterer Ebeltoft Kunsthal et eftermiddagsprogram bestående af filmvisninger, oplæsning og samtale, der med kunsten og poesiens midler ser på istiden, geologien, de forhistoriske dyr og palæontologien.

Arrangementet hedder ”Mammut Darlings – GNUUFFF!!!” og foregår lørdag den 19. februar i Strandhuset ved Kalø Slotsruin kl. 13-17. Ebeltoft Kunsthals daglige leder Mathias Kokholm præsenterer programmet på dagen, og publikum er velkomne til at plukke i programmet. ”Mammut Darlings – GNUUFFF!!!” er en del af Nationalparkens formidlingssatsning i uge 7, der foregår i Strandhuset og har istiden som omdrejningspunkt.

Geologi – er det egentlig videnskab?

Arrangementet lægger ud med filmvisning af ”Geologi – er det egentlig videnskab?”, der er billedkunstneren og geologen Per Kirkebys kunstneriske film fra 1980, der tager seerne med på geologisk feltarbejde. Filmen viser lange panoreringer over landskaber formet af is på Grønland, Island og i Danmark og med komponisten Henning Christiansens lydlandskab i baggrunden.

Efterfølgende kan man opleve digteren Glenn Christian, der læser op af sin kommende bog Narren, og har en poesi, hvis materiale meget tydeligt er hentet fra geologien og palæontologien.

Slutteligt kan man opleve filmen Genesis 2.0, der er et tankevækkende dokumentarisk eventyr om efterforskere og spekulanter, der arbejder i et intenst kapløb om at genskabe for længst uddøde dyrearter gennem såkaldt syntetisk biologi. Det første mål er en uldhåret mammut. Det er film af den Oscar-nominerede filmskaber Christian Frei og med musik af Max Richter.

Billetter til arrangementet skal bookes på forhånd på Nationalparkens bookingportal www.nationalparkbooking.dk

Fakta

Vær opmærksom på, at arrangementet foregår i Strandhuset ved Kalø Slotsruin og ikke i Ebeltoft Kunsthal.

Adresse: P-pladsen ved Kalø Slotsruin, Molsvej 29, 8410 Rønde

Dato: Lørdag den 19. februar kl. 13-17.

Program:

13-14

Geologi – er det egentlig videnskab? (1980), af billedkunstneren Per Kirkeby

– præsentation, filmvisning, samtale

14-15

Narren (2022), af digteren Glenn Christian

– præsentation, oplæsning, samtale

15-17

Genesis 2.0 (2020), af instruktør Christian Frei og med musik af Max Richter.

– præsentation, filmvisning, samtale

Programmet præsenteres af Ebeltoft Kunsthals daglige leder Mathias Kokholm

*Publikum er velkomne til at plukke i programmet, men tiderne ovenfor er blot vejledende, programmet flyder med isen, og der vil blive serveret en forfriskning undervejs.

Billetter til arrangementet skal bookes på forhånd her.