Fejr Valborgsaften med Nationalpark Mols Bjerge

27-04-2022

I år kan du fejre mærkedagen med at lede efter magiske forårstegn i Hestehave Skov.

Valborgsaften er en i Danmark lidt glemt mærkedag, der falder aftenen inden d. 1. maj. Men i Nationalpark Mols Bjerge kan man være med til at markere dagen med en vandring i Hestehave Skov.

Sammen med to af Nationalpark Mols Bjerges frivillige, Jens Ejler Mikkelsen og Hans Peter ”HP” Stenbæk, kommer man på denne vandring med ud og lede efter de forårstegn, der i øjeblikket pibler frem i naturen.

Der skal lyttes efter fuglestemmer og kigges efter urter og planter, for Jens Ejler Mikkelsen kender mange af skovens fugle, mens Hans Peter ”HP” Stenbæk er klog på skovens folkeminder.

Turen starter og slutter ved Strandhuset, hvor nationalparkens sekretariat holder til, og som ligger lige ved parkeringspladsen til Kalø Slotsruin.

Sangdrossel er en af de fugle, man måske kan høre på vandringen i Hestehave Skov.

 

Valborgsaften tænder man bål

Navnet Valborgsaften kommer af den engelske nonne Sankt Walpuram som var på mission i Frankerriget. På Valborgsaften våger man for ikke at blive overlistet af de underjordiske kræfter.

Derfor er det en central ting for Valborgsaften, at man tænder bål. Det gør vores tyske og svenske naboer eksempelvis på denne dag.

Vandringen i Hestehave Skov slutter da også omkring et lille ”Valborgsblus” i Strandhusets have.

Turen vil til dels foregå i stilhed og bliver krydret med fortællinger om de underjordiske fra den lokale sagnverden.

Valborgsaften i Nationalpark Mols Bjerge foregår lørdag d. 30. april mellem kl. 19.00 – 21.00. Vandringen er cirka fire kilometer lang, og man booker billetter på nationalparkens bookingportal www.nationalparkbooking.dk

Hans Peter ”HP” Stenbæk er frivillig i Nationalpark Mols Bjerge og fortæller om de underjordiske fra den lokale sagnverden.

Fakta

Valborgsaften i Hestehave Skov

Lørdag d. 30. april kl. 19.00 – 21.00

Mødested: Strandhuset ved Kalø, Molsvej 29, 8410 Rønde

Pris: 50 kr.

Billetter bookes på forhånd her.