Erik Peitersens tre-årige Outdoor-projekt slutter

05-05-2022

Nationalpark Mols Bjerge og Kulturhotellet inviterer til afslutningsfejring af kunstneren Erik Peitersens treårige Outdoor-projekt.

Tre gange om året i tre år og hver gang over tre dage har kunstneren Erik Peitersen malet på et stort lærred på torvet foran Kulturhotellet i Rønde. På lærredet, der er tre gange tre meter stort, har Erik Peitersen i alt slags vejr malet sig igennem Nationalpark Mols Bjerges landskaber og kulturhistorie. Helt fra istiden over forhistorisk tid og til nutiden.

Næsten arkæologisk har Peitersen lagt lag på historien ved at male nyere tiders landskaber, genstande og symboler ovenpå ældre tiders motiver. Det første maleri med istidsgletsjeren har altså måttet lade livet til fordel for et maleri af jægerstenalderens flinteredskaber, som igen er blevet overmalet med bondestenalderens stendysser, og sådan er det fortsat.

Den 10.-12. maj er Erik Peitersen endelig nået til at skulle male nutiden og afslutter dermed Outdoor-maleriet i Rønde. Kulturhotellet og Nationalpark Mols Bjerge vil derfor gerne fejre Outdoor-projektet og det fine natur- og kulturlandskab, som Peitersen har arbejdet med.

Oplev ”artist talk” på Kulturhotellet

Tro mod tre gange tre-konceptet inviterer Kulturhotellet og Nationalpark Mols Bjerge til en ”artist talk” eller samtalesalon på Kulturhotellet, hvor tre personer, der repræsenterer hver deres blik på kunsten, landskabet og historien.

De tre personer er kunstneren Erik Peitersen, den vandrende præst Anne Hanson og biolog i Nationalpark Mols Bjerge Jens Reddersen, som taler frit om tre udvalgte lokale genstande i tre kvarter. De tre genstande, der skal starte samtalerne er en pose jord fra Mols Bjerge, et stort uroksekranie og en munkesten fra Kalø Slotsruin.

Se forpremiere på ny TV-serie

Efter samtalesalonen vil der i Kulturhotellets teatersal være forpremiere på Nationalpark Mols Bjerges nye TV-serie ”Vild med Sten - med Peitersen og Reddersen”. Serien er lige som Peitersens maleri en fejring af nationalparkens istidslandskab med særlig fokus på de store sten, som isen bragte.

På en opdagelsestur besøger Erik Peitersen og Jens Reddersen Rønde-Kalø-områdets kæmpesten og stendysser, der allerede er beundret, flyttet og fejret af de første stenalderbønder for 5.500 år siden.

Denne aften vises seriens afsnit om den ”hemmelige” dysse, Kalø Kæmpedysse, som kun få i dag har set.  I dette afsnit opmåler Erik Peitersen og Jens Reddersen og beregner vægten af dyssens kæmpestore dæksten, og de finder spor af en stenalderspecialitet, ildskørnet hvid flint – den tids perlegrus. Alle tv- seriens fire afsnit vil formentlig blive vist på TV2-regionerne senere i 2022.

Efter forevisningen bliver der knyttet en tæt knude på Peitersens treårige Outdoor-projekt, og der sluttes af med bobler og kage. Billetter til arrangementet skal bookes på www.nationalparkbooking.dk.

Fakta

Afslutningsfejring med "artist talk" og forpremiere

Sted: Kulturhotellet, teatersalen og foyeren

Tid: Onsdag d. 11. maj kl. 19-21.

Pris og tilmelding: 100 kr. inkl. bobler og kage

Billetter skal bookes på forhånd på www.nationalparkbooking.dk

Program: 

  • Velkomst
  • Samtalesalon: tre personer, tre genstande, tre kvarter med Erik Peitersen (kunstner, tømrer, TV-stjerne, Gravlev), Anne Hanson (vandrende sognepræst, Agri) & Jens Reddersen (biolog, Nationalpark Mols Bjerge)
  • Forpremiere på TV-serien ”Vild med sten – med Peitersen & Reddersen” (viser afsnit 3 ”Kalø Kæmpedysse, 17 min.)
  • Bobler og kage: Vi lukker Outdoor-døren. V. Erik Peitersen og Kulturhotellet