Skal din villavej være mere vild?

26-03-2021

Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge vil hjælpe lokale fællesskaber med at skabe vild natur lige uden for døren

Med projektet ”Vores vilde natur – lige uden for døren” rækker Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge ud til lokalområdets fællesskaber, der gerne vil have hjælp til at få mere vild natur i deres eget lokalområde.

Man kan nu ansøge om at blive en del af et pilotprojekt, hvor man som fællesskab får mulighed for at deltage i et skræddersyet forløb om at udvikle naturen i ens eget nærområde.

Ansøgningsfristen er mandag 12. april 2021.

Mail med ansøgning sendes til Obfuscated Email med kontaktoplysninger, en kort beskrivelse af fællesskabet og de arealer, man gerne vil arbejde med.

Vilde konsulenter kommer

Der er vide muligheder for at lave vild natur på eksempelvis en fælles vej, i et sommerhusområde, ved en legeplads eller måske gadekæret.

Det eneste kriterium for at ansøge er, at man er fælles om et areal, og at arealet er beliggende i Syddjurs kommune.

Projektet har nemlig fokus på det nære, fællesskaber, natur og biodiversitet.

Der vil blandt ansøgerne blive udvalgt seks projekter, der vil få rigtig god hjælp og inspiration til deres projekt med foredrag, workshop og opfølgning med udgangspunkt i det ansøgte område og ud fra egne ideer og ambitionsniveau.

Forløbet gennemføres i samarbejde med konsulentfirmaet Vildskab, der arbejder med mere natur tættere på, i haver, parker, på fællesarealer og i vores bevidsthed.

Vil have mere natur

Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge har i fællesskab iværksat pilotprojektet for at skabe mere natur i hele kommunen og i nationalparken.

Projektet er støttet økonomisk af LAG-Djursland.

Praktisk

Det er en betingelse for at deltage i projektet, at man er fælles om et areal, og at arealet er beliggende i Syddjurs kommune

Ansøgning sendes pr. mail til thosp(snabel-a)danmarksnationalparker.dk med kontaktoplysninger, en kort beskrivelse af fællesskabet og de arealer, I gerne vil arbejde med.

Ansøgningsfristen er mandag 12. april 2021.

Spørgsmål om projektet og muligheden for at deltage kan rettes til Syddjurs Kommune v. Alette Skov-Hansen på mobil 2046 2522 eller Nationalpark Mols Bjerge v. Thomas Stampe på mobil 9137 7095.