Strandvandring med forsker om kystens tilstand

08-06-2021

Turen skal gøre deltagerne klogere på, hvad Nationalpark Mols Bjerge kan gøre for at forbedre forholdene for havets dyr og planter, men også deltagerne selv

Kalø Slotsruin

Står man og skuer ud over havet på en varm sommerdag, ser det dejligt og tilforladeligt ud – men under overfladen er chancen for, at man oplever de kystnære område som golde og triste desværre alt for stor. Tilstanden i de kystnære havområder er ofte meget ringe.

Derfor inviterer Nationalpark Mols Bjerge 25. juni kl. 17-19 på en strandvandring, der skal åbne deltagernes øjne for, at der er flere og andre udfordringer i havet end plastik.

Forsker Michael Bo Rasmussen, Institut for Bioscience – Marin Økologi, Aarhus Universitet, deltager i strandvandringen og fortæller om udfordringer og seneste forskning på området.

Naturmedarbejder Thomas Stampe, Nationalpark Mols Bjerge, fortæller om nogle kystprojekter, som nationalparken ønsker at føre ud i livet.

Vigtigt er det også, at der på turen desuden er fokus på mulighederne for som privatperson at bidrage til at forbedre miljøet i de kystnære havområder.

Iltsvind og manglende stenrev

Omkring 28 km2 af Nationalpark Mols Bjerge er kystnære, stedvist lavvandede havområder, og Nationalparken har en kystlinje på cirka 60 km.

Selvom det ikke er et af de kystnære områder, hvor det står allerværst til i Danmark, så betyder det omvendt ikke, at det går godt.

Iltsvind og manglende stenrev har blandt andet betydet, at der er mindre liv under overfladen. I mere end hundrede år har vi mennesker fisket større sten op af havet, som man blandt andet har brugt til at anlægge havne. Stenrevene er stort set væk, og uden stenrev har mange fisk og alger svært ved at finde yngle- og skjulepladser.

Nationalpark Mols Bjerge vil gerne arbejde endnu mere med det marine område og har flere projekter, bestyrelen ønsker at gennemføre for at støtte et sundt og rigt havmiljø.

Med strandvandringen håber nationalparken at gøre flere mennesker opmærksomme på havets tilstand, også selvom det over overfladen ser dejligt ud på en sommerdag.

 

Praktisk

Dato: Fredag 25. juni 2021 kl. 17.00-19.00

Mødested: P-pladsen ved Kalø Slotsruin, Molsvej 31, 8410

Varighed er 1,5 - 2 timer

Pris er 25 kr. Børn under 6 er gratis.

Book billet

Du kan booke din billet lige her på nationalparkbooking.dk