På sælsafari med nationalparken

10-06-2021

Den spættede sæl holder til på revet mellem Kalø Slotsruin og Lumskebugten, så her er chancerne for at se sæler rigtig gode

Ofte ligger sælerne og soler sig på stenene. Med en kikkert i hånden kan man rigtig studere sælerne, og på gode dage kan man opleve en sæl dukke op tæt på - og det er et skønt syn.

Med Nationalpark Mols Bjerge kan man opleve sælerne hen over sommeren ombord på veteranskibet Skødhoved. Skibet stævner ud fra Nappedam Bådehavn, der ligger tæt ved Kalø Slotsruin, og ombord fortæller en af nationalparkens guider om, hvad man kan se og opleve.

Det er på stenrønnen, at man ofte ser sælerne. Her kan man dog faktisk også se den største kendte sten i Nationalpark Mols Bjerge. Stenen hedder Rønstenen og vejer omkring 54 ton, hvilket svarer til noget, der ligner tyve familiebiler eller rundt regnet ni elefanter.

Kalø Slotsruin fra søsiden

Det er dog ikke kun sæler og Rønstenen, der kan opleves på sejlturen. Sejlturen er også en unik mulighed for at opleve Kalø Slotsruin fra en anden vinkel, end man plejer.

Ruinen er en af de mest besøgte steder i Nationalparken, men det er fra søsiden, at man sådan rigtig fornemmer, hvorfor borgen dengang var noget nær uindtagelig fra havet.

Slotsruinen og sælerne opleves fra veteranskibet Skødshoved, der er Danmarks sidste paketskib. Paketskibet har sejlet i Århus Bugten i mere end hundrede år og blev brugt til at fragte gods mellem Aarhus og Ebeltoft. 

I dag fragter skibet mest feriegæster og lokale beboere, som i stedet kan komme på en sejltur i Kalø Vig. Det er en god ide at huske varmt tøj. De fleste bliver overraskede over, hvor koldt der kan være på vandet selv på en varm sommerdag. Har man en kikkert, så tag endelig sådan en med. 

Nationalparken overholder naturligvis alle nødvendige forholdsregler for at forhindre smitte med corona

Skødshoved

Mødested er Nappedam Bådehavn, Molsvej 33, 8410 Rønde

Varighed er cirka 1 time.

Der sejles to gange dagligt tirsdag, onsdag og torsdag i uge 27, 29, 31 og 33.

Kl. 14.00 – 15.00

Kl. 15.30 – 16.30

Book

Køb din billet her på nationalparkbooking.dk