Oplev Nationalparkens ålegræsenge på et guidet snorkeldyk

18-06-2021

På østsiden af Dragsmur kan du under vandet med Nationalpark Mols Bjerge opleve smukke og levende enge med ålegræs

For folk, der ikke kender livet i havet, kan et snorkeldyk være lidt af en øjenåbner. Tangen, man før synes, var væmmelig på stranden, står pludselig som en grøn skov på havbunden, og fisk og krabber opleves nu i deres eget element. 

Det kan opleves på et guidet snorkeldyk til østsiden af landtangen Dragsmur arrangeret af Nationalpark Mols Bjerge. Her på østsiden af Helgenæs er vandet ofte roligt, fordi man ligger i læ af vestenvinden, og stranden er fin og sikker at snorkle fra.  

På havbunden finder man flotte ålegræsenge, som skaber grobund for et rigt dyreliv af snegle, krebsdyr og muslinger. Tit er der også mulighed for at spotte fladfisk. 

Introduktion til snorkeldykning 

Der er meget at opleve, hvis man stikker hovedet under vandet, og på det guidede snorkeldyk bliver man introduceret til, hvordan man bruger snorkel og maske. 

Alt udstyr herunder snorkel, maske, dragt og svømmefødder låner man på stedet. Det kræver altså ingen særlige forudsætninger for at deltage, udover at man skal kunne svømme. Børn skal være sammen med en voksen. 

Der tages forbehold for vind og vejr, som kan gøre det nødvendigt at vælge et andet dykkermål, men så modtager man en sms. 

Nationalpark Mols Bjerge følger alle nødvendige retningslinjer for at undgå smitte med corona, så det er trygt og sikkert at deltage.

dragsmur

Fakta

Nationalpark Mols Bjerge tilbyder guidede snorkeldyk på østsiden af Dragsmur:

19. juli kl. 13.00 - 15.00

1. juli kl. 21.00 – 23.00 (aftendyk)

5. august kl. 21.00 – 23.00 (aftendyk) 

Mødested er Naturstyrelsens areal ved stranden på østsiden af Dragsmur. Der er indkørsel fra Olaf Ryes Vej, 8420 Knebel. GPS-koordinater: 56.155594, 10.540015

 

Varighed er cirka to timer.

Book

Du kan booke din billet her på nationalparkbooking.dk