Oplev at snorkle ved stenrevet ved Boeslum Strand

09-06-2021

Mange kystnære stenrev er over de sidste hundrede år forsvundet, men ved Boeslum Strand kan man stadig opleve lidt af revenes magi

Fuglsø Strand

Små sølvfarvede og plettede fisk, eremitkrebs og måske en fladfisk eller to.

Livet på et stenrev er rigt og varieret. Desværre er de kystnære stenrev næsten allesammen forsvundet i Danmark. Et af de steder, man stadig kan opleve et stenrev, er kysten ved Boeslum Strand.

Her er stenrevet helt inde ved kysten, og det kan opleves på en af Nationalpark Mols Bjerges guidede snorkeldyk 24. juni kl. 19-21, 12. juli kl. 13-15 eller et aftendyk 29. juli kl. 21-23.

Helt ny verden under overfladen

For folk der ikke kender til livet i havet, kan det føles som en helt ny verden, der åbner sig. På et guidet snorkeldyk med Nationalpark Mols Bjerge kan de fleste med være med. Det eneste, det kræver er, at man kan svømme.

Da stenrevet ved Boeslum Strand er helt inde ved kysten, er det nemt at komme til at opleve både algearter og fisk. Ved det inderste rev kan man bunde, og ved det næste bælte er der kun nogle meter dybt.

I mere end hundrede år har vi mennesker fisket større sten op af havet, som vi blandt andet har brugt til at anlægge havne. Det har sat sine spor på natur- og dyrelivet. For uden stenrevene har mange fisk og alger svært ved at finde steder, hvor de kan vokse, yngle eller skjule sig.

Der er mulighed for at låne dragter, snorkel, maske og svømmefødder på stedet.

Nationalpark Mols Bjerge sørger selvfølgelig for, at alle retningslinjer i forhold til Covid-19 overholdes, så man trygt kan deltage og låne udstyr.

Praktisk

Mødested er Trojavej, 8400 Ebeltoft. GPS-koordinater: 56.189797, 10.736129.

Datoer:

24. juni kl. 19.00 – 21.00

12. juli kl. 13.00 – 15.00

Aftendyk: 29. juli kl. 21.00 – 23.00

Varighed er cirka to timer 

Der tages forbehold for vejret, som kan gøre det nødvendigt at vælge et andet dykkermål, men så får man besked inden turen

Book

Du kan booke din billet her på nationalparkbooking.dk