Nationalparken giver træerne hovedrollen i efterårsferien

13-10-2021

Der er masser af efterårsaktiviteter for store og små, når Nationalpark Mols Bjerge slår dørene op til Strandhuset i uge 42.

Kalø Slotsruin løber ofte med opmærksomheden i Kalø Vig, men lige ved ruinen gemmer sig en anden stor oplevelse. Kaløskovene strækker sig langs kysten med deres krogede bevaringsværdige gamle bøgetræer og fine gamle ege, og i efterårsferien får træerne lov til at indtage hovedrollen.

Nationalpark Mols Bjerge åbner Strandhuset ved Kalø i efterårsferien, og hver dag vil der være aktiviteter, der alle har træerne som deres udgangspunkt. Der skal blandt andet spilles rollespil blandt træerne, samles svampe blandt rødderne, og af grene skal der snittes tryllestave eller knive.

Strandhuset er åbent hver dag i efterårsferien mellem kl. 10 og 16, hvor man bare kan komme forbi og kigge ind.

Kystskovens fortællinger

En af Nationalpark Mols Bjerges kernefortællinger er kystskovens fortællinger, og det er temaet for efterårsferien. Inde i Strandhuset kan man se en udstilling om træerne, og hver dag vil der desuden være en betalt aktivitet, som bookes på nationalparkbooking.dk

Selvom alle aktiviteterne har træerne som omdrejningspunkt, vil det være med vidt forskellige vinkler og perspektiver. Man kan for eksempel komme med en biolog ud og høre om træernes livscyklus, vandre på Nationalparkens nye oldtidssti i Ringelmose Skov, eller de små kan jagte underjordiske væsner i Hestehave Skov.

Målet er at både store og små vil gå derfra med et nyt blik på skoven og træerne.

Varmer op til besøgscenter

Alle efterårsaktiviteterne foregår eller bevæger sig ud fra Strandhuset, der ligger lige ved Kalø Slotsruin. Det bevaringsværdige strandhus er tegnet af arkitekt Hack Kampmann, der blandt meget andet også har tegnet Jagtslottet ved Rønde og Aarhus Teater.

Det er ved Strandhuset, at Nationalpark Mols Bjerge planlægger at bygge et nyt velkomstcenter. Så når Nationalparken åbner Strandhuset i efterårsferien, handler det også om at varme op til det nye besøgscenter ved at invitere besøgende indenfor og teste formidlingsmetoder af.

Nationalpark Mols Bjerge åbnede også Strandhuset for offentligheden i sommerferien, og nu gentager man altså succesen i efterårsferien og gør Strandhuset tilgængeligt for alle, der har lyst til at kigge indenfor.

Se det fulde program her.

Alle efterårsferiens aktiviteter kan ses og bookes på www.nationalparkbooking.dk

 

Fakta

Strandhuset er åbent hver dag i efterårsferien fra 10-16.

Strandhuset ligger i forbindelse med p-pladsen ved Kalø Slotsruin, Molsvej 29, 8410 Rønde

Gratis adgang

Aktiviteter bookes på www.nationalparkbooking.dk