Nationalparkbus kører på 200.000 års tidsrejse

08-06-2021

Bliv klogere på istidslandskabet med Nationalparkbussen og forstå, hvorfor naturen ser ud som den gør

Nationalparkbussen

Kæmpemæssige knagende gletsjere, og smeltevand der bruser forbi. Der har været voldsomme kræfter på spil, dengang isen smeltede, og landsskabet blev til i Mols Bjerge.

I dag kan istidslandskabet opleves i Nationalpark Mols Bjerge, der dækker over et ikke mindre end 180 kvadratkilometer stort areal.

Tirsdage, onsdage og torsdage i skolernes sommerferie kan du komme på sightseeing med Nationalparkbussen – og kan være sikker på at få det vigtigste med.

Forstå hvordan vige, bakker, høje toppe og dødishuller blev skabt, når den populære bus kører endnu engang denne sommer.

Fra neandertalere til nationalpark

Nationalparkbussen tager passagererne med på en 200.000 års tidsrejse gennem landsskabet. Mols Bjerge blev skabt, da kolossale naturkræfter ebbede ud for cirka 12.000 år siden. Istidens store gletsjere ommøblerede totalt landsskabet.

I takt med klimaforandringerne og at gletsjerne forsvandt, indvandrede de første mennesker til landet fra andre steder i Europa, og de satte deres eget præg på naturen.

I dag er området som bekendt blevet til Nationalpark Mols Bjerge, hvor man tager hensyn til både natur og kultur.

Naturformidler kører bussen

Bag rettet i Nationalparkbussen sidder biolog og naturformidler John Simoni. Han kender området ud og ind, og han er efter mange år med at formidle området til både børn og voksne stadig lige begejstret.

På turen vil der være tid til at komme ud og strække benene, og der bliver nok også plads til en røverhistorie eller to. Det er en oplagt mulighed for at lære om Nationalparken på en både lærerig og underholdende måde.

Coronapandemien har givet rigtig mange danskere lyst til at komme ud og opleve naturen, og med Nationalparkbussen kan alle være med.

Der tages naturligvis alle forholdsregler for at forhindre coronasmitte, så man trygt kan stige ombord på bussen.

Praktisk

Bussen kører hver tirsdag, onsdag og torsdag i skolernes sommerferie (uge 27 – 32)

Mødested er parkeringspladsen ved Fregatten, S. A. Jensens Vej 4, 8400 Ebeltoft

Turen tager cirka 3,5 timer i tidsrummet 13-16.30.

BOOK BILLET

Du kan booke din billet her på nationalparkbooking.dk