Nyhed: Madpakkepose skal hjælpe nationalparkgæster til at passe på naturen

25-06-2021

Sammen med sine partnervirksomheder lancerer Nationalpark Mols Bjerge konceptet Bag to Nature til medbragt mad i naturen

Naturen er blevet en større del af danskernes hverdag med corona-pandemien, der har fået os til at strømme ud i det fri – i Nationalpark Mols Bjerge mærker de tydeligt det større pres på naturen.

Når vandrere, cyklister eller andre gæster i nationalparken fremover bestiller en madpakke hos et lokalt spisested eller i en delikatesse, vil de nu nogle steder få deres to go-mad i en ny pose – en Bag to Nature.

På poserne er trykt en venlig påmindelse om, at vi er gæster i naturen og skal huske at passe godt på den ved for eksempel at tage affald med hjem, for det gør rigtige friluftsfolk.

Udover at opfordre til god adfærd i naturen skal Bag to Nature understøtte de lokale virksomheder og skabe en stærkere fortælling om Nationalpark Mols Bjerge.

Poserne bæredygtigt fremstillet og afløser spisestedets, købmandens eller overnatningsstedets egen pose.

En del af fællesskabet i Nationalparken

Når Egil’s Café ved Femmøller Strand hen over sommeren smører rugbrødssandwiches til parkens gæster, vil det være den nye madpakkepose, de slynger over disken.

På den måde bakker caféens ejer, Kari Baklund, op om en nationalpark, der ifølge hende har en stor betydning for lokalområdet:

”Det er et samarbejde, der går to veje: Vi vil gerne være med til at bakke op om Nationalparken, men når vi gør det, viser vi også vores kunder, at vi er en del af fællesskabet, og kan på den måde sole os lidt i Nationalparkens ’shine’,” siger Kari Baklund.

Egil’s Café smører i forvejen madpakker, så det er let for hendes virksomhed at bruge poserne.

”Det lægger op ad det, vi allerede gør i forvejen, og derfor er det nemt at deltage med det, vi allerede kan og har,” siger hun.

Styrker fortællingen om lokale råvarer

I madhuset SMAG i Ebeltoft, der drives af Jakob Vinkler, er de også glade for at kunne være en del af fællesskabet uden at give køb på friheden:

”Vi er ikke bundet af for eksempel at skulle lave en bestemt ret, men kan frit fortolke, og samtidig er vi stadig med i en fælles fortælling,” siger Jakob Vinkler.

Madhuset skal første gang bruge Bag to Nature i forbindelse med catering til en større virksomhed, der besøger Nationalpark Mols Bjerge.

Over 100 personer skal her have blandt andet have frokost, og så er det ifølge Jakob Vinkler oplagt at bruge madpakkeposerne til at pakke sandwich, cookies og andre hjemmelavede specialiteter.

Håbet med Bag to Nature er også, at projektet kan skabe en stærkere fortælling om Nationalparken og dens lokale råvarer – et formål, som Jakob Vinkler bakker op om.

”Jeg synes, det er en rigtig fin måde at forsøge at komme ud med de her fortællinger om lokale råvarer,” siger Jakob Vinkler.

Find forhandlere

Her finder du lokale virksomheder, der sælger Bag to Nature