Konference: Sammen om ansvarlig turisme
04-11-2021Samarbejde i lokalsamfundet og med lokale turismevirksomheder er afgørende for at udvikle ansvarlige turistdestinationer I Danmark – men hvordan gør vi det bedst i fællesskab?

Nationalpark Mols Bjerge inviterer til konference om de fællesskaber, der er nødvendige for at sikre en hensynsfuld turisme over for naturen og lokalsamfundet og samtidig bidrage til at mindske klima-fodaftrykket. Hvordan starter man de fællesskaber, hvordan vokser og trives de, og hvordan bidrager de?
Vi sætter fokus på, hvordan vi sikrer at rykke på en bæredygtig dagsorden, der for rigtig mange turismevirksomheder kan være svær at få hul på. Med gode lokale fællesskaber i forhold til at udvikle stærke, ansvarlige og bæredygtige destinationer bliver det ikke bare nemmere, men samtidig er sandsynligheden for at lykkes større.
Vi inviterer til en inspirerende dag med en palette af viden og best practice, netværk og inspiration – til at komme videre med i fællesskab at udvikle grønne og ansvarlige turistdestinationer.
PROGRAM
Kl. 8.30 l Ankomst – morgenmad i en BAG to Nature
Vi lander morgenblidt med morgenbrød og netværk.
Kl. 9 l Velkomst
v. borgmester Ole Bollesen, Syddjurs Kommune.
v. bestyrelsesformand Jørgen Blach, Nationalpark Mols Bjerge.
Kl. 9.30 l 111 virksomheder og 1 nationalpark samarbejder om at blive en ansvarlig turismedestination
Du får et indblik i en hverdag i Nationalparken med et forpligtende og aktivt lokalt samarbejde mellem 111 lokale turismevirksomheder og Nationalpark Mols Bjerge.
v. projektleder Nicole Wolter
Kl. 10.30 l Inspirationsmotor
Korte fortællinger fra lokale virksomheder om erfaringer fra fællesskaber:
- Starten på et samarbejde om madpakkekonceptet Bag to Nature v. Kari Baklund, Café Egil.
- Molbordet og fødevarefællesskaber v. Søren og Alexander Krarup Hansen, Bullseye Spirits Distillery.
- At være en klynge med noget tilfælles v. Lene Bach Larsen, Green Active Tours.
Kl. 11 l Pause
Kl. 11.20 I Paneldebat
Hvor er udfordringerne for dansk turisme i forhold til at engagere lokalområder og lokale turistvirksomheder i at blive ansvarlige turistdestinationer? Hvor finder vi nøglen til løsningerne?
Direktør/CEO Jens Hausted, Dansk Kyst- og Naturturisme.
Direktør Christine Viemose, Kalø Vig Center.
Direktør/CEO Pia Lange Christensen, VisitAarhus.
Nationalparkchef Birgitte Lamp, Nationalpark Mols Bjerge.
Kl. 12-13 I Frokost – og ryst benene med vandudsigt
Der er god tid til at spise og netværke – og måske gå en lille tur
Kl. 13 I Grønne Fællesskaber
Med afsæt i et casestudie fra seks grønne fællesskaber i Danmark og Norden hører du om, hvordan grønne fælles initiativer i landdistrikterne kan vise nye veje til fremtidens bæredygtige løsninger, forbrug og livsstil. De kan ligeledes styrke branding og fortælling, som igen kan omsættes til nye grønne forretningsmodeller og produkter.
v. Susanne Abildgaard Rud, antropolog og seniorrådgiver i BARK.
Kl. 14 I Verden set med en NGO’ers øjne
Time Magazine udpegede Søren Hermansen til klimahelt. Han har i årevis stået i spidsen for Samsø Energiakademi, der skal hjælpe øen til at blive fossilfri i 2030. Hvordan er det at blive kaldt klimahelt, og hvordan arbejder sikrer han det fælles samarbejde og lokal opbakning frem mod målet?
v. leder Søren Hermansen, Energiakademiet på Samsø.
Kl. 14.40 I Konkurrence – hvem vinder præmien?
Kl. 15 I Pause
Kaffe/te og kage – og netværk.
Kl. 15.30 I Politisk satire med komiker Michael Schøt
Oplev en nysgerrig, samfundsrelevant ”fingeren på pulsen”-komiker, som altid er aktuel i sin performance. Han havde sin debut i 1999 og har siden været en af de mest produktive komikere på standup-scenen. Michael Schøt er garant for knivskarpe observationer om den hverdag, vi lever i.
Kl. 16 I Tak for i dag