Kom til julehygge i Strandhuset og hør om nissernes historie

24-11-2021

Lær nissen bedre at kende, når historiefortæller Conny Radza beretter om julenissen og dens forfædre.

Julenisser er populære i tv-julekalendere, men nisser er meget mere og andet, end dem vi kender som Tinka og Pyrus.

Søndag den 5. december kan børn og barnlige sjæle blive klogere på nisserne, og hvad vi har troet om dem gennem tiden, når Nationalpark Mols Bjerge inviterer til julehygge.

Det foregår i Strandhuset ved Kalø Slotsruin, hvor historiefortæller Conny Radza vil fortælle historier med nisser i og samtidig give et historisk blik på, hvad vi gennem tiden har troet om nissen.

Arrangementet er kl. 15.00-17.00, så der vil være lys, varme og julestemning i Strandhuset, mens det langsomt bliver mørkt udenfor. Nisseforedraget er hovedsagligt for børn i alderen 8 til 13 år og deres voksne.

Hvem var Nis?

Hver eftermiddag i december op til juleaften kan børn og barnlige sjæle endnu engang se ”Alletiders Nisse” på TV2, hvor Pyrus har fået til opgave af Nisseversitetet at undersøge og skrive en opgave, om hvad en nisse er.

Selvom nisser i dag er en uundværlig del af julehyggen, så har vi ikke altid kun forbundet nissen med julen. Engang kaldte vi ham Nis, men han har også haft andre navne, og så var nissen ikke kun drilagtig, som vi måske ellers går og tror.

Denne søndag i Strandhuset skal der ikke skrives nogle opgave til Nisseversitetet, men Conny Radza vil gå på jagt efter den danske nisse og besvare spørgsmål, som knytter sig denne finurlige fætter.

Til arrangementet vil der blive serveret lidt mundgodt og saft til børn og kaffe eller the til voksne. Billetter skal købes på forhånd på nationalparkbooking.dk.

 

Fakta

Dato: Søndag den 5. december 2021
Tid: kl. 15.00 – 17.00 inklusiv pause med servering af lidt mundgodt.
Sted: Strandhuset ved Kalø, informationscenter for Nationalpark Mols Bjerge.
Pris: 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.

Billetter bookes på nationalparkbooking.dk