Jagt drager og ellepiger med din smartphone

21-06-2021

Augmented Reality er kendt fra Pokémon Go. På en eventyrlig tur bruger Nationalpark Mols Bjerge teknologien til at jage de underjordiske

Børn og voksne på jagt efter pokémon-figurer med deres smartphones var ikke et ualmindeligt syn, da mobilspillet Pokémon GO lagde verden ned i 2016.

Den samme teknologi bruger Nationalpark Mols Bjerge på nogle sommerture, hvor børn og voksne med en app kan opleve magiske væsner i Hestehave Skov nær Kalø Slotsruin.

Teknologien bag hedder Augmented Reality. Hvor virtual reality er en teknologi, der transporterer dig til en virtuel verden, så blander Augmented Reality den virtuelle og den virkelige verden.

Det var derfor, man kunne finde pokémoner i sin lejlighed, og i Mols Bjerge vil man kunne opleve den lille fe, hyldemor eller dragen i skoven, når man ser gennem sin smartphone. Augmented reality lægger nemlig et digitalt lag oven på den fysiske virkelighed, man ser.

Guidet tur på Sagnstien

På Nationalparkens ture kombineres den moderne teknologi med den ældgamle tradition for mundtlig fortælling.

Udover at gå på jagt efter væsnerne med en smartphone krydres turen med levende formidling og historier om de underjordiske.

Turen føres an af en guide med særlig kendskab til trolddomsurter og til den magiske verden.

Undervejs dukker Hyldemor op i levende live. Hun inviterer både på en forfriskning og på endnu flere fortællinger.

Når de to verdener blandes, opleves de underjordiske næsten virkelige, men mange børn får også øje på naturen på en helt anden måde, når den pludselig danner baggrund for trolde og alfer. Turen byder samlet på en blanding af natur, kultur, underholdning og læring.

Det eneste, det kræver for at komme på jagt efter de underjordiske, er at man downloader appen 4D Scan, som kan hentes i App Store eller Google Play.

De guidede ture på Sagnstien i Hestehave Skov arrangeres af Nationalpark Mols Bjerge og er mest henvendt til familier med børn i alderen fem-ti år.

Turen er cirka fire kilometer lang, men kan kortes af. Det er også muligt at have en barnevogn med.

Praktisk

På jagt efter De Underjordiske ad Sagnstien i Hestehave Skov med Nationalpark Mols Bjerge, Conny Radza og H.P. Stenbæk 

Mødested er parkeringspladsen ved Kalø Slotsruin, Molsvej 31, 8410 Rønde 

Datoer: 

  • 27. juni kl. 15.00 – 17.30 
  • 1. august kl. 15.00 – 17.30 
  • 17. oktober kl. 10.00 – 12.30 

Varighed 2,5 time

Book

Du kan booke din billet her på nationalparkmolsbjerge.dk