Få eksklusivt kig indenfor på Jagtslottet

27-05-2021

Hen over sommer og efterår inviterer Nationalparken feriegæster og andre nysgerrige til at opleve Jagtslottets kalkmalerier og træudskæringer

Jagtslottet på Kalø

Indenfor på Jagtslottet på Kalø bliver du mødt af et dilemma.

For skal man rette blikket mod vinduerne og den slående udsigt ud over Kalø Vig, eller skal man lade blikket vandre hen over de kalkmalerier og træudskæringer, der pryder slottets vægge?

Hen over sommeren og efteråret får feriegæster, arkitekturinteresserede og andre nysgerrige sjæle mulighed for begge dele, når Nationalpark Mols Bjerge tilbyder guidede ture til Jagtslottet og det nærtliggende Besøgscenter Karlsladen.

Det er frivillige fra nationalparken, der viser rundt og fortæller om livet på Jagtslottet dengang og i dag. Så der bliver rig mulighed for både at nærstudere slottets inderside og nyde den gode udsigt.

Corona har begrænset adgang til Jagtslot

Det har i en periode ellers ikke været muligt for gæster bare lige at komme på besøg i Jagtslottet.

Til daglig holder Nationalpark Mols Bjerges sekretariat til i Jagtslottet. Normalt plejer gæster at være velkomne til at kigge ind, hvis de kommer forbi, mens der er folk på arbejde. Men på grund af coronapandemien har det ikke været muligt i et år.

Nu får interesserede så alligevel mulighed for at opleve Jagtslottet indefra. Ud over Jagtslottet går den guidede tur også ind i den fredede Karlsladen, der står med sit enorme stråtag og store bjælkekonstruktioner som et unikt eksempel på en gammel kørelade.

Laden rummer i dag et besøgscenter og en udstilling om Kalø og Nationalpark Mols Bjerge. Den guidede tur begynder ved Karlsladen, og herfra følges man med de frivillige over til Jagtslottet.

Tegnet af berømt arkitekt

Jagtslottet ligner mest af alt en bygning, man kunne støde på i Alperne. Men som en lille arkitektonisk perle knejser Jagtslottet på toppen af randmorænebakken med udsigt over Kalø Vig.

Slottet er tegnet af den berømte arkitekt Hack Kampmann, der blev født på Ebeltoft Præstegård i 1856. Selve Jagtslottet blev opført i 1898-1899 af den tyske baron Martin Johan Von Jenisch, som brugte det lille slot som sommer- og jagtresidens.

Indenfor i slottet er de fleste rum udsmykket med motiver af dyr, naturen på Mols og motiver fra den nordiske mytologi. Kunstneren bag er maleren Karl Hansen Reistrup. Sammen med Hack Kampmann var han blandt datidens største navne, og makkerparret står blandt andet også bag Toldboden i Aarhus, Aarhus Teater og Marselisborg Slot.

Praktisk

Rundvisningen foregår i Besøgscenter Karlsladen og Jagtslottet ved siden af Kalø Gods.

Mødested er ved Besøgscenter Karlsladen, Grenåvej 14, 8410 Rønde, hvor der er parkering.

Pris for en billet er 50 kroner. Børn under seks år er gratis.

Billetter skal købes på forhånd her

Der er plads til 25 deltagere på hver tur.

Alle ture er fra kl. 14 til kl. 15.30.

Datoer: 13. juni, 27. juni, 30. juni, 7. juli, 14. juli, 21. juli, 28. juli, 4. august, 11. august, 15. august, 22. august, 29. august, 12. september, 10. oktober, 20. oktober og 24. oktober.

Der er desuden to ture d. 18. august henholdsvis kl. 11 og kl. 14 i anledning af Herregårdenes dag.

BOOK

Book din tur på nationalparkbooking.dk her