Nyhed: Guidede hverdagsvandringer med frivillige

21-12-2020

Hvis du ikke skal på arbejde i dagtimerne, kan du komme med to garvede frivillige på hverdagsvandringer i Nationalpark Mols Bjerge

Der kan være mange forskellige årsager til at man er hjemme i hverdagen. Der er eksempelvis rigtig mange seniorer, der ikke er blevet mindre aktive efter at være stoppet på arbejdsmarkedet.

Derfor tilbyder Nationalpark Mols Bjerge nu såkaldte hverdagsvandringer for at give et tilbud til den gruppe mennesker, der dermed får mulighed for at komme ud og røre sig og få en naturoplevelse i fællesskab med andre.

Den første tur er 4. januar kl. 9.30 til 13.30. Dernæst samme tidspunkt 20. januar, 10. februar og 24. februar.

Alle ture kan bookes på nationalparkbooking.dk.

Turene forestås af de to garvede nationalparkfrivillige, Jens Erik Jacobsen og Hans Iversen, så deltagerne er i den grad i erfarne hænder.

Har bygget Mols-Bjerge-sti

Jens Erik Jacobsen og Hans Iversen har, sammen med en gruppe af andre passionerede frivillige, deltaget i arbejdet med at etablere de 60 kilometer Mols Bjerge-sti helt fra første færd.

De har været med til at sætte 420 markeringspæle på stien, 950 kvadratiske skilte på pælene og drikke 24 liter kaffe undervejs.

Men før da gik der månedsvis med at finde de flotteste stier og smukkeste udsigter, så Mols Bjerge-stien kunne certificeres som Leading Quality Trail – Best of Europe.

I dag vedligeholder de i frivilliggruppen med stor ildhu Bjergetapen, der er de tyve km af stien, der går gennem selve Mols Bjerge.

Begge frivillige er desuden dygtige og erfarne guider med stor indsigt i landskabsdannelse, natur og kultur i området – og så er de altid gode for en røverhistorie eller to.

De går forrest

Når de fører deltagerne ud i landskabet, kan man således være tryg og bliver godt underholdt og kommer hjem med større viden og indsigt i lokalområdet.

Turene er tilrettelagt som oplevelsesture med fortællinger og fokus på naturoplevelser på en ca. 12 km lang tur rundt i den mest rå natur, der er i de danske bjerge.

FAKTA

Turene kræver vindtæt og varmt tøj, gerne lag på lag, og gode vandresko eller –støvler

Medbring gerne energi- og drikkevarer samt madpakke

Der serveres kaffe og kage ved turens afslutning

Booking på nationalparkbooking.dk