Nationalparkguider fejrer Naturens Dag

27-08-2020

Temaet er i år Vild i Naturen – og vilde i naturen er Nationalpark Mols Bjerges guider, der tilbyder aktiviteter fire steder i den store nationalpark

Nationalparkguide Nele Lohrum forestår de to ture ud til Kalø Slotsruin. Hun har været guide for Nationalpark Mols Bjerge de fire seneste somre.

 

I anledning af Naturens Dag på søndag 13. september rykker nationalparkguiderne ud og genåbner alle sommerens fire naturstationer rundt om i Nationalpark Mols Bjerge.

Således kan alle naturelskere møde op og få naturoplevelser på stationerne ved Kalø Slotsruin, ved Besøgscenter Øvre Strandkær i Mols Bjerge samt i Ebeltoft på henholdsvis Maltfabrikken og Vibæk Strand – og stille alle mulige spørgsmål i tidsrummet fra kl. 10 - 17.

Alle fire stationer tilbyder aktiviteter, som man helt gratis kan deltage i.

Fra strandmad til guidet tur

Ved Kalø er der to guidede ture til middelalderslotsruinen, hvor borglivet for lang tid siden kommer til live.

Her er også en særlig guidet tur for børn og barnlige sjæle ud i Hestehave Skov til de underjordiske. På denne tur flyver der feer i skoven, elverpiger danser, og måske hyldemor dukker op – altså digitalt.

Ved Besøgscenter Øvre Strandkær er der to guidede ture. Dagsordenen på den ene tur er den forunderlige Molsnatur. Den anden tur er en landskabstur ud i det iøjnefaldende dødislandskab.

På Maltfabrikken i Ebeltoft er der to guidede ture ind i den røde bygning til landskabsmodellen, hvor man ser en film om, hvordan istidslandskabet er skabt. Dernæst går turen videre op til Maltfabrikkens ikoniske skorsten for at se ud over istidslandskabet, man lige har set blive til.

På Vibæk Strand er der gennem dagen vild mad på stranden, vandaktiviteter - med vaders og net samt kreative sysler med at lave stranduroer.

Hele Danmark er med

Naturens Dag er en årlig landsdækkende kampagne, der skaber opmærksomhed om naturoplevelser og friluftsliv.

Sidste år deltog mere end 250.000 danskere i Naturens Dag, og på selve dagen var der 360 arrangementer rundt om i hele landet.

Hvert år har et tema. I år er det Vild i Naturen, for der noget mere vildt sejt end naturen?

FAKTA

Vær opmærksom på, at dette er en nyhed fra 2020. Hvis du er i tvivl, om informationen i nyheden stadig er aktuel, så tjek vores seneste nyheder eller kontakt os på mols @danmarksnationalparker.dk eller på 72 17 07 14.