Nationalparken skænker dykkertrappe og -platform

26-11-2020

Det er blevet lettere og mere sikkert at stige ned i dybet til det forunderlige undervandsliv på stenmolen tæt på Ebeltoft Færgehavn

Mange af Danmarks eventyrlige kystnære stenrev er forsvundet på grund af stenfiskeri til veje, moler og bølgebrydere, men tæt på Ebeltoft By kan man nyde livet under vandet, hvor en stenmole nu er blevet til et moderne etagebyggeri for det liv, der normalt ville flytte ind på det kystnære stenrev.

Det er et eldorado af liv for flaske- og snorkeldykkere, men det er svært at komme i vandet på grund af de store glatte og skarpe sten.

Derfor har Nationalpark Mols Bjerge i samarbejde med Syddjurs Kommune nu etableret en trappe med en dykkerplatform yderst på molen, der rager ud i Kattegat for enden af H. H. Hansens Vej ved Ebeltoft Færgehavn.

Træder ud i dybet

Den nye trappe gør det muligt for flaske- og snorkeldykkere, men også andre, at komme sikkert i vandet helt derude, hvor der er dybt med det samme.

Med den nye dykkerplatform kan man træde lige ud i vandet og meget lettere få en exceptionel undervandsoplevelse.

Herfra vil Nationalpark Mols Bjerge i sommerhalvåret tilbyde guidede snorkeldyk, hvor også nye snorkeldykkere kan opleve livet under vand.

Til de arrangementer kan deltagerne låne dragter, snorkel, maske og svømmefødder – og med den nye dykkertrappe og –platform er de hurtigt nede i vandet ved de smukke scenerier med hurtige småfisk, eremitkrebs og måske en hummer eller to.

Læsser udstyr af

Det er desuden nu også muligt at køre ud til den nye trappe for at læsse alt det tunge dykkerudstyr af.

Herefter kan man køre ind igen og sætte bilen på parkeringspladsen - og derefter gå ud og komme sikkert i vandet uden at skulle kæmpe på de glatte sten.

Ud over flaskedykkere og snorkeldykkere giver platformen også en ny mulighed for lystfiskere, der kan stå over vandet og nyde udsigten – og fiske.

Trappen imødekommer et stort ønske fra lokale dykkerklubber