Nationalparkbussen kører igen - nu også med startsted ved Kalø Slotsruin

18-06-2020

Nu kan passagerer ud over i Ebeltoft også stige på Nationalparkbussen ved Kalø Slotsruin for at køre på opdagelse i nationalparken

Forestil dig at rejse gennem Danmarks allermest unikke istidslandskab og så langt tilbage i tiden, at du næsten fornemmer polarkulden.

Det kan man i Nationalpark Mols Bjerge denne sommer fra 30. juni 2020 til 13. august 2020 med afgang tirsdag og torsdag fra Ebeltoft, og som noget helt nyt også fra Kalø Slotsruin om onsdagen.

På grund af Covid19 har Nationalparken i år besluttet kun at køre med en halv fyldt bus, så der er ikke lige så mange billetter som i tidligere år – men man kan allerede nu sikre sig en billet på nationalparkbooking.dk.

Biolog bag rattet

Bag rattet er John Simoni, der er biolog og kender Nationalparken ud og ind. Han har i årevis formidlet området til både børn og voksne.

På turen får man fakta om landskabet, kulturhistorien og den natur, som er grundlaget for Nationalparken på en interessant, medrivende og underholdende måde. Der lægges vægt på, at der er plads til at stille masser af spørgsmål og dele erfaringer med gæsterne.

På turen, der, trods den danske sommer, også handler om de gletsjere og isbjerge, der skabte landskabet, oplever man flere forskellige seværdigheder.

Bussen stopper blandt andet ved Danmarks største rundstendysse, Porskær Stendysse, der var med i DR’s successerie ”Historien om Danmark”. Her fortæller John Simoni om den folkeindvandring, der resulterede i at Danmark blev et landbrugsland

Hertil kommer bronzealderens ikoniske gravhøje, Trehøje og de mindre kendte Stabelhøjene. Her følger beretningen om en dansk udgave af pyramide-byggeri. Fortællingen afslører, hvilken enorm indsats det kræver blot at bygge en enkelt høj, og højenes beliggenhed afspejler i høj grad det verdenssyn, som dette folk besad.

Den helt specielle natur i Mols Bjerge, naturplejen, de store og små dyr og den helt unikke flora får ligeledes en væsentlig plads på turen – og kan opleves på tætteste hold på små gåture rundt i landskabet.

Det er for alle

Alle kan være med. John Simoni tilpasser fortællinger og demonstrationer til de gæster, der er med på turen.

Undervejs er der stop ude i landskabet, hvor man i samlet flok f.eks. går op på en bronzealderhøj til 360 graders panoramaudsigt og spændende historier.

Gåturene er korte og kræver ingen særlige fysiske forudsætninger, men der er mulighed for at vente ved bussen og nyde en kop kaffe, hvis man f.eks. ikke har bentøj til at gå op på f.eks. en bronzealderhøj.

 Ved flere af de steder, der gøres holdt, er der toiletter.