Nationalpark Mols Bjerges app er meget populær

12-05-2020

Et stigende antal mennesker bruger appen Nationalpark Mols Bjerge til at komme rundt i naturen, særligt efter nedlukningen af Danmark

Grøn er det nye sort. Der er en stigende klima- og naturbevidsthed hos danskerne. Hos Danmarks Radio er 2020 Naturens År, og uge efter uge har vi for første gang hjemme i stuerne kunne følge naturens til tider dramatiske gang helt tæt på i udsendelserne om Danmarks vilde natur.

Naturen hitter stort, og det mærker man også i Nationalpark Mols Bjerge, hvor medarbejderne kan glæde sig over, at applikationen Nationalpark Mols Bjerge bliver brugt mere og mere.  

Inden for det sidste år har der været cirka 15.000 downloads af appen, men endnu mere interessant er det, at rigtigt mange mennesker faktisk bruger appen. På de bedste dage har op til 1.000 mennesker brugt appen, og der er en generel stigende tendens.

Brugen af appen sætter dog nye højder under Coronaen, hvor mange danskere søger ud i naturen. Fra 13. april til i dag er der kommet knap 2.900 nye brugere af appen til, og hen over weekenden 8.-9. maj har over 1.700 mennesker faktisk brugt appen.

Det er danskerne

Friluftskoordinator Kristian Herget glæder sig over, at flere og flere mennesker bruger appen.

”Først og fremmest er vi glade for, at vi danskere interesserer os mere og mere for naturen. De fleste tager ud i naturen uden stor forberedelse, men vi ser altså også, at rigtig mange af vores besøgende gerne vil finde nye steder og stier, og de bruger appen til det,” siger han.

Appen kan downloades på dansk, engelsk og tysk, men danskerne tegner sig alligevel for knap 90 procent af det samlede antal downloads.

”Det er klart danskerne, der er i overtal som brugere af appen, men her er jo også flest danskere i Mols Bjerge hen over året. Jeg fryder mig hver gang, jeg ser mennesker, der tager deres telefon frem og tjekker, at de er på rette spor. Det viser, at vi har et redskab, vores besøgende har taget til sig,” siger Kristian Herget.

Appen er støvet af

Mens Corona-krisen har stået på, har Nationalpark Mols Bjerge opdateret appen på en lang række områder, så den i dag er mere brugervenlig med flere nye muligheder.

Vigtigst af alt er det dog, at den 60 kilometer lange Mols Bjerge-sti, der for nyligt blev certificeret som Leading Quality Trail – Best of Europe, nu er lagt ind i appen med en række nye beskrivelser af interessepunkter på stien.

På appens forside er der direkte adgang til de mest brugte kategorier som f.eks. vandreruterne, og samtidig vises de steder der besøges mest, og de ruter der oftest søges på.

Som noget nyt kan man også se, hvilke af Statens storfolde der er dyr i, og hvilke der er tomme.

FAKTA

Med applikationen Nationalpark Mols Bjerge kan man begive sig afsted med sin egen guide i lommen.

Appen tilbyder en række ruter i Nationalparken, hvad enten man er til bens, på cykel eller til hest, med beskrivelse af oplevelser, rutelængder og sværhedsgrad.

Hertil kommer en række andre funktioner som for eksempel at kunne læse om seværdigheder på ruten, hvor der kan parkeres, og hvor der er toiletter.

Appen kører offline, så der er ingen roamingafgift eller lange ventetider, ligesom den virker i områder med ringe mobildækning.

Det er bedst at downloade appen hjemmefra. Du kan finde den i App Store og på Google Play.

På nationalparkmolsbjerge.dk kan man finde inspiration til oplevelser og gå på det interaktive kort, der ligger i appen, og således også finde for eksempel inspiration til vandreture. Herfra kan man desuden udskrive kort med de informationer, man ønsker.