Nationalpark laver guidede aftendyk

26-06-2020

Du kan opleve det gyldne aftenlys på havoverfladen og et mylder af nataktive dyr på Nationalpark Mols Bjerges guidede snorkeldyk om aftenen

De fleste går i vandet om dagen, men mange mennesker har alligevel oplevet den særlige stemning, der kan være på stranden om aftenen.

Den stemning og de nataktive dyr i havet kan opleves hen over sommeren på en række guidede snorkeldyk om aftenen med Nationalpark Mols Bjerge.

Det kræver ingen særlige forhåndskundskaber at deltage, bortset fra at kunne svømme. Nationalparken stiller udstyr som våddragt, snorkel, maske, svømmefødder og undervandslygte til rådighed for deltagerne på deres ture.

Undervandslygten lyser

Naturen har virkelig fanget danskernes opmærksomhed i et år, som Danmarks Radio har udnævnt til Naturens År, og hvor Corona får os alle sammen til at valfarte ud i vores omgivelser.

Naturen gør sig også flot under vandet, og det er nok de færreste, der leder efter natur lige der.

På nationalparkens guidede snorkeldyk er der mulighed for at opleve havets forunderlige verden i lyset fra en undervandslygte.

Det er en stemningsfuld oplevelse at snorkeldykke i det svage aftenlys. Meget af livet på det lave vand er desuden nataktivt som f.eks. eremitkrebs og såmænd også krabber. Der er god mulighed for at støde på en fladfisk eller se krebsedyr og fiskeyngel, man normalt ikke opdager.

Svømmer to og to

På turen foregår alting i fællesskab. Alle svømmer sammen to og to gennem den forunderlige smukke og stemningsfulde verden af stilhed.

Børn skal være sammen med en voksen.

Nationalpark Mols Bjerge tager på grund af Covid-19 forskellige forholdsregler for ikke at bringe eventuel smitte videre.

Alt udstyr ligger mindst 72 timer mellem to dyk, og samtlige masker og snorkler desinficeres efter et dyk.

Der holdes afstand under instruktion både på land og i vand.

FAKTA

Nationalpark Mols bjerge tilbyder guidede snorkeldyk om aften kl. 21 på følgende steder og datoer: 

-           Dragsmur 2. juli

-           Fuglsø Strand 9. juli

-           Jernhatten 16. juli

-           Ebeltoft Færgehavn 23. juli

-           Boeslum Strand 30. juli

-           Dragsmur 6. august

-           Fuglsø Strand 13. august

-           Jernhatten 20. august

Varighed: Ca. 2½ time

Billetter på nationalparkbooking.dk