Bog om Nationalpark Mols Bjerges hemmeligheder får pris

21-01-2020

Guidebogen ”100 hemmelige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge” er tildelt Feriepartnerprisen 2019

- Det er et kæmpestort skulderklap! Samtidig er det en bekræftelse af, at den ide, som jeg selv hele tiden har troet på, også er en god ide i andres øjne. Jeg er så stolt over, at min lille bog vinder prisen! I arbejdet med at lave bogen, har jeg været rundt og se en masse steder – også flere end dem, der kom med i bogen. Undervejs blev jeg slået af, hvor fantastisk Nationalpark Mols Bjerge faktisk er, og på den måde er bogen jo en kærlighedserklæring til området og de mennesker, der bor her.

Sådan siger forfatter Kari Baklund efter at have fået tildelt årets feriepartnerpris for bogen ”100 Hemmelige Oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge”. Med prisen følger kr. 40.000.

Bogudgivelsen blev støttet af både Feriepartner og Nationalpark Mols Bjerge.

Feriepartner har støttet i alt 77 lokale initiativer i landet i hele i 2019. Ni af disse blev indstillet til årets feriepartnerpris. Juryen valgte at tildele prisen til Kari Baklund.

Udbreder kendskabet

I indstillingen skriver juryen:

" Juryen har valgt at tildele årets Feriepartnerpris til projektet ”100 hemmelige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge”, da vi finder bogen særdeles inspirerende og nyttig for både turister og lokalområdet. Det er et projekt, der meget flot opfylder alle fire kriterier for Feriepartnerprisen: Bogen er med til at udbrede kendskabet til Mols Bjerge og alle de omkringliggende ferieoplevelser, man både som lokal og international turist vil finde interessant. Den styrker lokalområdet både i form af flere besøgende og fungerer som en katalysator for det lokale erhvervsliv. Bogen er flot udført, og det er en idé, vi sagtens ser kan videreudvikles digitalt og skaleres til hele Danmark. Endelig er den er 100 % i tråd med Feriepartners ønske om at gøre noget for, og give noget tilbage, til lokalområdet."

Kari Baklund er jublende glad for prisen, og glæder sig til at arbejde videre med ideen og projektet.

Bogen bliver solgt i butikker og boghandlere i Aarhus, Risskov, Hornslet, Rønde, Ebeltoft og Grenå. 2. oplag er ved at være solgt, og bogen skal i løbet af foråret udkomme i en ny og opdateret udgave. Samtidig er bogen til Karis store overraskelse også blevet solgt til biblioteker over det meste af landet.

Ny bog på trapperne
Kari Baklund har netop sat det sidste punktum i teksten til den næste bog. Den bærer ”100 hemmelige oplevelser på Djursland”. Bogen har også et kapitel om Anholt. Denne bog udkommer i løbet af foråret 2020, og er støttet af bl.a. Djurslands Turistforening og Norddjurs kommune.

Fakta

Formålet med bogen er at slå et slag for nogle af alle de oplevelserne og aktører, som ikke er kendt af så mange. At vise, at oplevelserne står i kø for gæster, som gerne vil et spadestik dybere end det åbenlyse.

Bogen er 136 sider i lommebogsformat 120 x 200 mm. Farveillustrationer.

ISBN 978-87-971338-0-4

Udgiver: Skrift & tale / skriftogtale.com 
Layout: Sandahls Grafik
Udgivelsen er støttet af Nationalpark Mols Bjerge & Feriepartner Ebeltoft.

Find Skrift & Tales website her

Find et indslag på TV2 Østjylland her