Oplevelse: Nationalparkbussen kører sightseeing fra Aarhus

26-06-2019

Nationalpark Mols Bjerge ligger i baghaven til Aarhus, hvorfra man kan komme på sightseeing med Nationalparkbussen fra Musikhuset

Det kan ikke være lettere, hvis du sammen med familie eller venner vil opleve Nationalpark Mols Bjerge, der ligger som en naturlig baghave til Aarhus med et istidslandskab og en natur af international klasse.

Nationalparkbussen samler dig op i Aarhus og kører dig tilbage igen efter en tre timer lang guidet rundtur i nationalparken med flere stop med oplevelser uden for bussen.

Der er afgang fra Aarhus på fire mandage kl. 10.

Nationalparkbussen er tilbage i Aarhus igen kl. 15.30.

Biolog og naturformidler John Simoni fra den lokale virksomhed Natours.dk er både chauffør og guide. Han er nemlig en fremragende fortæller, der både kan sine fakta og også nogle gode anekdoter og røverhistorier.

Bruger turen til at fortælle

Undervejs fra Aarhus til Mols hører bussens passagerer om tanken med nationalparker, og hvad der er i vente.

På rundturen kommer man ud i de mange hjørner af nationalparken, og man hører om kulturhistorien, naturen og om tilblivelsen af den nuværende nationalpark.

Man ser blandt andet Trehøje, Kalø Slotsruin, Stabelhøjene, Porskær Stenhus og Besøgscenter Karlsladen. Det er en rejse gennem istidslandskabet, og det er historien om de udfordringer, der mødte de første mennesker, der valgte at slå sig ned her.

Undervejs er der busstop med gåture ved udvalgte seværdigheder. Det kræver ingen fysiske forudsætninger, idet gåturene er meget korte.

Efter besøget ved man en masse om det fascinerende istidslandskab, den særlige natur og de historiske fortællinger – måske har man så fået lyst til senere at begive sig på tur på egen hånd i den 180 kvadratkilometer store nationalpark.

Der er madstop undervejs, og det anbefales at medbringe madpakke. Der er mulighed for at købe øl og vand i bussen.

Nationalparkbussen med afgang fra Aarhus kører i år på tredje sommer.

BOOK DIN TUR HER

Køb din billet på Nationalpark Outdoor - klik her

Mødested: Bus p-pladsen, Valdemarsgade, 8000 Århus C

(ved Musikhuset)

Pris: Børn under 15 år: 100 kr., voksen 200 kr.

Max 32 deltagere

Hver mandag fra 15. juli til 5. august kl. 10.00 til 15.30