Nye handicapfaciliteter på Bogens Strand

03-07-2019

I Nationalpark Mols Bjerge har børn og voksne med et handicap nu fået det lettere med en handicapvenlig badebro og et slæbested

Bogens Strand ligger indbydende i Ebeltoft Vig med et venligt temperament, der gør stranden velegnet til hele familien.

Nu finder handicappede også gode faciliteter på stranden.

Der er nemlig netop etableret et nyt anlæg med en 30 meter lang handicapvenlig badebro med et slæbested til mindre joller.

Tage ud på fisketur

Slæbestedet er støbt umiddelbart ved siden af broen.

Det er beregnet for mindre joller, hvis man for eksempel gerne vil ud på en fisketur eller bare gerne sejle en tur ud på vigen.

Adgangsvejen ned til broen og slæbestedet er blevet forstærket med stabilgrus, så man både kan køre derned med en bil og en kørestol.

Anlægget ligger ved p-pladsen, hvor der i forvejen er et handicaptoilet og parkering for handicappede.

Man kan også sidde

Det er lokale kræfter samlet i foreningen ”Den tilgængelige badebro på Mols”, som i samarbejde med Naturstyrelsen, Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge har skabt den nye mulighed for at komme til og i vandet ved Bogens Strand.

Der er også borde-/bænkesæt på p-pladsen.

FAKTA

Nationalpark Mols Bjerge ønsker, at mennesker med handicap kan opleve naturen og nyde friluftlivet som alle andre.

Derfor har parken i en periode arbejdet med handicapvenlige faciliteter – og det arbejde vil fortsætte med bl.a. en registrering af de handicapvenlige faciliteter samt særskilt formidling til handicappede på nationalparkmolsbjerge.dk.

Nationalparken har senest etableret Strandkær Shelter med udtræksleje, handicapvenligt toilet, indlagt vand og handicapvenlig bålplads og tilbyder desuden en handicapvenlig vandrerute ved Ahl Hage.

Hvis du har gode / dårlige erfaringer med konkrete steder i nationalparken, eller hvis du har ideer til arbejdet, vil parken gerne høre fra dig.

I så fald kan du skrive en mail til Susanne Krogstrup på