Ny chef for Nationalpark Mols Bjerge

05-11-2019

Birgitte Sidenius Bjerg Lamp kommer fra en stilling som leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager

49-årige Birgitte Sidenius Bjerge Lamp bliver ny chef for Nationalpark Mols Bjerge. Hun kommer fra en stilling som leder af Christiansfeld Centret og som UNESCO Site manager. Samtidig er hun formand for Sammenslutningen af de Nordiske Verdensarvsteder.

Bestyrelsesformand Jørgen Blach ser frem til samarbejdet med den nye nationalparkchef.

”Birgitte kommer fra et job, hvor hun ikke uvant med nogle af de udfordringer, vi har i en nationalpark. Hun har også erfaring i at arbejde med et internationalt brand, som en nationalpark også er. Jeg er efter ansættelsessamtalerne sikker på, at hun med sikker hånd kan løfte nationalparken ind i sit andet tiår. Jeg tror, det bliver et givtigt samarbejde for os – og alle vores samarbejdspartnere,” siger Jørgen Blach.

Vil udvikle parken

Birgitte Sidenius Bjerge Lamp ser frem til at tiltræde som chef for nationalparken.

”Jeg glæder mig meget til sammen med medarbejderne, bestyrelsen og de mange samarbejdspartnere at arbejde med en bred vifte af strategiske samarbejds- og udviklingstiltag, der skal styrke Nationalpark Mols Bjerges rolle lokalt, nationalt og internationalt,” siger hun.

Hun har allerede sat sig godt ind i, hvad Nationalpark Mols Bjerge har i støbeskeen.

”Nationalpark Mols Bjerge er et sted med spændende og visionære planer, og det glæder jeg mig meget til at blive en del af,” siger Birgitte Sidenius Bjerge Lamp.

Er uddannet i Aarhus

Den nye nationalparkchef er cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet. Hun har sidenhen uddannet sig som konfliktmægler ved Rigspolitiet og har virket som sådan i en periode. Hun har desuden erfaring fra flere kommunale ansættelser.

Birgitte Sidenius Bjerge Lamp vil gerne flytte tilbage til Aarhusområdet sammen med sin familie.

”Jeg har haft fire fantastiske år her i Christiansfeld, hvor jeg synes, vi sammen har skabt noget rigtig fint. Det har været et stort privilegium at arbejde tæt sammen med de dygtige medarbejdere og de mange samarbejdspartnere i både ind- og udland. Ikke mindst samarbejdet med Brødremenigheden har været en stor fornøjelse. Det er derfor med både glæde, forventning og også en vis portion vemod, at jeg takker af for denne gang. Christiansfeld og menneskerne her vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte”.

Allerede i december

Birgitte Sidenius Bjerge Lamp tiltræder som nationalparkchef 2. december 2019.

Hun bliver den anden chef i Nationalpark Mols Bjerge efter sekretariatsleder Mika Leth Pedersen.

Han valgte fornylig at gå på pension efter at have udført et stort pionérarbejde med at etablere Danmarks blot anden nationalpark.