Nationalpark Hike: Tre dages hike på ny kvalitetsvandresti tilbydes

13-02-2019

I Nationalpark Mols Bjerges 10-års jubilæumsår tilbyder parken en eksklusiv jubilæumsvandring på en helt ny 60 km kvalitetsvandrerute

Fotos BusinessFilm.dk og Tommy Sørensen

 

Personale og frivillige i Nationalpark Mols Bjerge har lige nu rigtigt travlt med at blive helt færdige med samlet 60 km kvalitetsvandrerute gennem nationalparken.

Der er nemlig indvielse af ruten 24. maj i 2019, hvilket er parkens 10-års jubilæumsår. I umiddelbar forlængelse af indvielsen lyder startskuddet til en tredages Nationalpark Hike.

Der er stadig ledige pladser til at være blandt de allerførste mennesker, der i jubilæumsåret i weekenden 24. - 26. maj 2019 kan opleve en guidet vandring på den i særklasse smukke istidsrute helt fra Kalø Slotsruin, via Mols Bjerge i en løkke, der blev åbnet i 2017, og videre helt frem til søkøbstaden Ebeltoft.  

Ser isens kraft

Hele den 60 km lange sti tilbyder istidsvandring i verdensklasse.

Mols Bjerge-Stien slanger sig nemlig gennem Danmarks istidslandskab, som er kendt langt uden for landets grænser.

Deltagerne i Nationalpark Hike kommer således til at vandre på enorme randmorænebakker langs vige og gamle bøgeskove, gennem dødislandskabet Mols Bjerge på den del af stien, der blev indviet i 2017, og gennem grønne landskaber, der tidligere var gennemskåret af fjord på grund af den havstigning, der fandt sted, da gletsjerne smeltede.

Sammen med dygtige frivillige og lokale partnervirksomheder fletter nationalparken eventen sammen ikke alene af landskabs- og naturoplevelser, men også af gastronomi med lokale råvarer af høj kvalitet og selvfølgelig fællesskab.

Lokale mennesker og virksomheder

Det er partnervirksomheden Ebeltoft Outdoor, der har udviklet den forestående Nationalpark Hike for nationalparken.

Mange andre af nationalparkens andre partnervirksomheder er desuden involveret i turen.

Det er f.eks. den helt nyåbnede Sølballegård ved Trehøje, Fregatten Jylland, unikt beliggende Krakær Camping, Cafe Fuglsø i Mols Bjerge, BusinessFilm, Meny Rønde, fødevarefællesskabet Molbordet, Kvickly Ebeltoft, Ebeltoft Gårdbryggeri og Molslaboratoriet.

Hertil kommer samarbejde med Naturstyrelsen Kronjylland og Syddjurs Kommune.

En, to, tre dage

Deltagerne vil opleve en første dag med afgang fra den historiske Kalø Slotsruin til Nationalpark Outdoor Camp ved Krakær i hjertet af nationalparken. Der er ca. 18 km. til Outdoor Campen.

Anden dag er en scenisk, men udfordrende rundtur på 28 km i Mols Bjerge. Herefter returnerer gruppen til Nationalpark Outdoor Camp i Krakær. Rammen om denne dags frokost er den nyåbnede Sølballegård i de danske bjerge, hvor deltagerne indtager en syndigt velsmagende sandwich med direkte udsigt til Trehøje.

Tredje dag går på sin ca. 16 km. lange rejse gennem betagende landskaber omkring Ulstrup Ådal og Skærsø Plantage til Ebeltoft. Endelig skal et mesterstykke af en jubilæums-vandretur naturligvis have en særlig og mindeværdig finale – og en afslutning fås næsten ikke mere ikonisk end på Fregatten Jylland.

Herefter kører bussen deltagerne retur til Kalø Slotsruin med et - i denne omgang - sidste vue til både kyst- og bjerglinje.

Fakta

Dato: 24. - 26. maj 2019

Pris: 2.250 kr.

Alle måltider inklusive

Bagagetransport

Guider fra start til slut

Overnatning i teltlejr