Herregårdenes Dag i Danmark: Oplev Jagtslottet på Kalø

08-08-2019

Oplev det eventyrlige jagtslot på Kalø på Nationalpark Mols Bjerges guidede rundvisninger i anledning af Herregårdenes Dag

Nu åbner Nationalpark Mols Bjerge igen døren til Jagtslottet på Kalø med tilbud om to guidede rundvisninger.

Det sker i anledning af Herregårdenes Dag, hvor slotte og herregårde over hele landet dørene for publikum.

De guidede rundvisninger foregår søndag 18. august henholdsvis kl. 11-12.30 og 14-15.30.

Blev krigsskadeerstatning

Jagtslottet på Kalø er idyllisk, men rummer også en dramatisk beretning om en tysk families venlige tilstedeværelse på egnen indtil det tidspunkt i historien, hvor 2. verdenskrig brød ud.

Den guidede tur omfatter slottet, men også Besøgscenter Karlsladen, der er en knap 300 år gammel totalfredet lade, som i dag rummer en udstilling.

Det er nationalparkens frivillige, der står for rundvisningerne.

Berømt arkitekt bygger

Den tyske familie Jenisch fra Holsten købte Kalø Gods i 1824. De besøgte godset i sommerferier eller med jagtselskaber om efteråret.

I 1898-99 byggede Jenisch-familien det smukke Jagtslot, der ligger tæt på godset og med udsigt ud over landskabet.

Slottet er tegnet af den kendte danske arkitekt Hack Kampmann. Han samarbejdede med maleren og dekoratøren Karl Hansen Reistrup, der står for udsmykningen.

Der er motiver blandt andet fra den nordiske mytologi og en næsten tro kopi af den smukke natur lige uden for vinduerne.

Jagtslottet er i dag hjemsted for Nationalpark Mols Bjerges sekretariat.