På tur med guide til Nationalpark Mols Bjerge i lommen

11-06-2018

Nationalpark Mols Bjerges app er en guide til oplevelser i det fri

Med nationalpark-appen er du godt hjulpet til få det bedste ud af oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge.

Med appen finder du nemlig let vandre- og cykelruter, natur- og kulturperler, aktivitetsforslag, madpakkesteder, parkering, toiletter og overnatning i det fri.

Hvis du har brug for hjælp til appen, har du i år mulighed for at spørge en af nationalparkens levende guider.

De står hver dag fra 30. juni til 12. august kl. 10-17 ved Kalø Slotsruin, Besøgscenter Øvre Strandkær i Mols Bjerge og i Blue Lounge ved Vibæk Strand.

Find ruter og naturperler

Det er nemt at bruge appen, og du kan hurtigt finde en shelterplads eller de bedste ruter til fods, på cykel, til hest eller i bil.

Hvis du vil vide mere om en bestemt rute, trykker du på startstedet, hvorefter du kan læse en kort beskrivelse af turen med blandt andet angivelse af længde og sværhedsgrad.

På kortet kan du se, hvad du er i nærheden af, og så kan du se billeder og få info om herligheder, du måske ikke kendte i forvejen.

Underjordiske væsner

Du kan også starte med at læse om det sted, du gerne vil besøge, og så kan du derefter finde det på kortet.

Om Stabelhøjene lidt nord for Agri kan man for eksempel læse, at højene er fra bronzealderen og ligger 135 og 133 meter over havets overflade – og at der måske bor underjordiske væsener inde i dem: ”… vættere, som for henved 1000 år siden forhindrede mennesket i at bygge en kirke på stedet. Måske er det derfor, at Agri kirke ligger ved gadekæret og ikke er på toppen….”

Praktisk

Appen kører offline, så der er ingen roamingafgift eller lange ventetider

Man kan finde appen Nationalpark Mols Bjerge i App Store og på Google Play

Læs mere her

Offentlig og privat jord

Du kan bruge appen til at se, om du er på offentlig eller privat ejet jord. Hvor kortets baggrund er prikket, er du på offentligt område

Færdselsreglerne er forskellige, alt efter om du er i privat eller offentligt område

Læs mere her