Nyt projekt skal styrke outdoorlivet i Nationalparken

07-02-2018

Et nyt initiativ går ud på at samle forskellige kommercielle tilbud om outdooroplevelser i Nationalpark Mols Bjerge

Det er ikke let at sidde i sofaen i det lejede sommerhus og finde ud af, hvordan man kan komme ud at ride på islændere, sejle i kajak eller at snorkeldykke i Nationalpark Mols Bjerge.

Samtidig er de aktiviteter næppe nogle, man tilfældigt falder over – og lader sig inspirere til at prøve.

Måske derfor er det rigtigt svært for de, ofte små, outdoorvirksomheder at trænge igennem lydmuren af information og sælge den slags oplevelser.

Men det skal et nyt projekt i Nationalpark Mols Bjerge råde bod på.

Der er fællesskab

Med en nyansat projektmedarbejder skal der fuld damp på at samle områdets outdoor-virksomheder i en klynge, der har lyst til at udbyde deres outdooroplevelser i fællesskab – og dermed opnå bedre synlighed og salg.

Det er Dansk Kyst- og Naturturisme (DKNT), der har sat skibet i søen sammen med Nationalpark Mols Bjerge.

DKNT henvendte sig til netop Mols Bjerge, fordi nationalparken i dag har et meget aktivt virksomhedsnetværk med små 60 virksomheder.

Region Midtjylland og Syddjurs Kommune er gået ind i projektet med økonomisk støtte og som medlemmer af en styregruppe, hvor også Destination Djursland, Naturstyrelsen og Nationalpark Mols Bjerge deltager.

Projektleder er fundet

Som projektleder er Lene Lind blevet købt fri af Destination Djursland i et antal ugentlige timer til at sejle skibet sikkert gennem projektperioden.

Lene Lind fortsætter hos Destinationen, men vil sidde på Jagtslottet på Kalø hos sekretariatet for Nationalpark Mols Bjerge, når hun arbejder på outdoorprojekt.

Lene Lind har stor erfaring med udviklingsprojekter, og hun er allerede nu gået i gang med arbejdet fra sit nye skrivebord på Jagtslottet.

Intet lægger fast

Et fokus i den kommende tid bliver at få outdoorvirksomhederne samlet omkring ét bord for at finde ud af, om der er vilje til et samarbejde, og hvordan et samarbejde rent forretningsmæssigt kan skrues sammen.

Der er således ikke på nuværende tidspunkt truffet beslutninger.

Det skal samtidig undersøges, hvilke muligheder og begrænsninger der er for forskellige typer af outdoor i forhold til landskabet, ligesom projektet også skal bidrage til at bygge bro mellem beskyttelse og benyttelse.

FAKTA

Projektet har det overordnede formål at styrke den kommercielle del af outdoor-turismen i nationalparken

Projektet er finansieret af Region Midtjylland (200.000 kr.), Syddjurs Kommune (200.000 kr.), Dansk Kyst- og Naturturisme (200.000 kr.) og Nationalpark Mols Bjerge (200.000 kr.)

Projektet løber frem til udgangen af 2018

Det er et pilotprojekt, som på længere sigt vil kunne udbredes til andre nationalparker i Danmark